Hoogste vrijevaltoren en slingshot ter wereld geopend voor het publiek

Het Amerikaanse Icon Park in Orlando heeft de hoogste vrijevaltoren ter wereld en de hoogste slingshot attractie ter wereld geopend voor het publiek. Deze versterkt het huidige aanbod van het park dat al bestaat uit een zeer hoog reuzenrad en zeer hoge starflyer. 

 

In juni 2019 maakte Icon Park bekend de hoogste vrijevaltoren en hoogste slingshot ter wereld te willen bouwen. In 2020 bleef het stil rond het project, maar daar kwam in 2021 verandering in. In het voorjaar arriveerden verschillende onderdelen voor de nieuwe attracties op de site en in het najaar werd er gestart met de opbouw van beide attracties. Ondertussen werden beide attracties geopend voor het publiek. Dit gebeurde op 28 december 2021, net voor de jaarwisseling.

Een slingshot is een katapult attractie waarbij de bezoekers via kabels in de lucht worden gekatapulteerd. Dergelijke attracties vinden we vaak terug op kermissen, maar deze versie is niet alledaags. De slingshot is 91 meter hoog en katapulteert de bezoekers aan een snelheid van 160 km/u tot een hoogte van 137 meter. Hiermee is het de hoogste slingshot attractie ter wereld!

 

Wie een ritje maakt op de vrijevaltoren zal doormiddel van een draaiende gondel naar boven gaan, waarna de stoeltjes voorover zullen kantelen vooraleer de gondel aan de vrijeval begint. De vrijevaltoren is 131 meter (430 feet) hoog en werd gebouwd door het Australische/Oostenrijkse bedrijf Funtime. Deze laat de bezoekers tegen een snelheid van 120,7 km/u (75 mph) vallen. Hiermee is het de hoogste vrijevaltoren ter wereld en breekt de attractie het wereldrecord van Zumanjaro: Drop of Doom in Six Flags Great Adventure die opende in 2014. Die vrijevaltoren is 126 meter hoog en werd gebouwd op de constructie van de hoogste achtbaan ter wereld, Kingda Ka, met een hoogte van 139 meter.

 

Alles over de twee attracties kan je hier terug vinden.

 

Bron: Icon Park