Drie attracties verdwijnen uit Europa-Park

Europa-Park heeft laten weten dat er afscheid genomen moet worden van drie attracties. Dit weekend is de laatste keer dat je kan genieten van Jungle Rafts, Vlucht van Ikarus en de Traumzeitdome .

 

De attractie Jungle Rafts aka Dschungel-Floßfahrt ligt al enige tijd onder vuur. De attractie zou te racistisch ogen. Daarom heeft Europa-Park ervoor gekozen om het hele gebied een andere look te geven. Welk thema, of welke look dit juist zal zijn is nog niet geweten. Het park zou zo’n drie maanden nodig hebben voor de vernieuwingen.

Het hele gebied krijgt trouwens een metamorfose, omdat het gebied in het midden van het park ligt kon een renovatie pas gebeuren wanneer het park dicht is.

De attracties Vlucht van Ikarus en de Traumzeitdome zouden ook sluiten. Vlucht van Ikarus is een draaimolen in het Griekse themagebied. De Traumzeitdome die er vlak achterligt, valt niet echt bij een themagebied, maar zou dus nu ook het veld moeten ruimen. Wat er met het tussenliggende waterspel zal gebeuren werd niet vermeld.

Wat er in de plaats komt van de attracties, is nog een vraagteken. In 2023 zou het park wel een nieuwe achtbaan openen, maar of de sluiting van deze twee attracties daar iets mee te maken heeft, dat is voorlopig giswerk.

 

Bron & Foto Facebook Europa-Park