Holiday Park gaat zelf een waterpark bouwen

Al enkele jaren wil het Duitse Holiday Park uitbreiden met een eigen waterpark. Om deze plannen te realiseren werd oorspronkelijk een voorstel gedaan om een samenwerking aan te gaan met de gemeente Hassloch. Deze werden echter niet goedgekeurd en daarom besluit men nu in eigen beheer een waterpark te bouwen.

 

Nadat de gemeenteraad van Hassloch op woensdag 15 december 2021 besloot om een ​​nieuw gemeentelijk binnenzwembad te bouwen op de plaats van het bestaande “Badepark”, gaat Holiday Park verder met haar plannen voor een eigen waterpark naast de ingang van het park.

“Onze raad van bestuur wil de groei in Duitsland zo snel mogelijk stimuleren. De financiële middelen hiervoor zijn al lang beschikbaar, maar we hielden de deur op een kier en hebben de beslissing van de gemeente Hassloch afgewacht”, vertelt Steve Van den Kerkhof, gedelegeerd bestuurder van de Plopsa Group. “Samen met het hotel, waarvoor het goedkeuringsproces net is gestart, wordt het waterpark weer een perfecte bouwsteen voor de ontwikkeling naar een meerdaagse bestemming.”

Bernd Beitz, directeur van Holiday Park vertelt: “We betreuren het ten zeerste dat de samenwerking tussen het park en de gemeente niet tot stand is gekomen. Met ons aanbod hadden we het meest economische voorstel gepresenteerd voor het bouwen van een nieuw waterpark, waarvan alle vier de partijen zouden hebben geprofiteerd, zijnde de gemeente, het park, de belastingbetalers en de inwoners van Hassloch. Maar toen duidelijk werd dat de bouw van het waterpark niet met de gemeente tot stand zou kunnen komen, hebben we de plannen meteen verder gezet op eigen houtje zonder tussenkomst van de gemeente.”

Met de start van de bouw van het hotel zal Holiday Park als volgende stap een bouwaanvraag indienen voor het waterpark. De plannen omvatten een thematisch binnengebied van circa 4.000 m² met een golfslagbad met onweerseffecten, een wildwaterrivier, meerdere kinderbaden, een waterspeeltuin, diverse whirlpools, meerdere glijbanen, een sportbad en een buitengedeelte met een ander zwembad dat het hele jaar open is.

 

Bron en foto: Holiday Park