Hennie van der Most verkoopt Dorf Wangerland met bijhorend indoorpretpark

Dorf Wangerland werd afgelopen zomer door Hennie van der Most verkocht. Het recreatiedomein waartoe ook het indoorpretpark Nordsee-Spielstadt behoort, wordt overgenomen door vier verschillende Duitse partners.

 

In 2006 kocht Hennie van der Most de drie jaar eerder gesloten brandweerkazerne op. Hij bouwde geleidelijk de kazerne om. In 2008 opende er een eerste gedeelte van vakantie- en recreatiedomein Dorf Wangerland. Tot het domein behoren 230 hotelkamers, meerdere restaurants, sportcomplexen, een bowlingbaan en een bioscoop. Voor pretparkfans is het bekendste gedeelte het 5000m² indoorpretpark Nordsee-Spielstadt, met als blikvanger de kinderachtbaan “Achterbahn” gebouwd door Zamperla.

De eerste contactbesprekingen vonden al in 2020 plaats. Afgelopen zomer werden de onderhandelingen gefinaliseerd en het koopcontract ondertekend. Het nieuws werd nu pas via lokale media bekend. In maart zal Dorf Wangerland definitief overgenomen worden door de groep van vier nieuwe Duitse aandeelhouders.

De nieuwe eigenaren zijn van plan om tegen 2024 vijf miljoen extra te investeren. Zo wordt er reeds gewerkt aan een nieuwe naam en het verlengen van het seizoen om extra inkomsten te kunnen genereren.

Bron: parkerlebenis.de
Foto’s: TPF