Uitgelicht: Boomerang – Wiener Prater

Boomerang in Wiener Prater opende in 1992 en verving de oude Vekoma Wild Mouse Speedy Gonzales, die verhuisde naar Alton Towers en later naar Idlewild & SoakZone. Boomerang is een achtbaan van het type Boomerang, zoals de naam uiteraard al deed vermoeden, gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma.

 

 

In 1992 kwam op de plek van de oude Wild Mouse Coaster Speedy Gonzales de achtbaan Boomerang te staan. Deze werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. Boomerang heeft een hoogte van 35,5 meter en een lengte van 285 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 75,6 km/h. Een ritje op de baan duurt 1 minuut en 48 seconden waarbij je drie inversies beleeft, een Cobra Roll en een looping. Deze elementen ervaar je uiteraard tweemaal, waardoor je zesmaal overkop gaat.

Over de baan rijdt sinds 2007 een treintje met heupbeugels, dat gebouwd werd door Schafer. In deze trein is plaats voor 28 personen.