Walibi zet door met meerjarenplan

Goed nieuws vanuit Waver! Jean-Christophe Parent, directeur van Walibi, wist in een interview met La Dernière Heure te vertellen dat Walibi wel degelijk zal doorzetten met zijn meerjarenplan. Eerder was hier twijfel door ontstaan na onder andere het uitbreken van de coronapandemie en de onvoorziene kosten die de zware overstromingen in Walibi en Aqualibi teweegbrachten.

 

Parent is ondertussen al twintig jaar aan de slag in Walibi. In het interview blikt hij dan ook terug op wat geweest is en wat nog komen zal. Zo vertelt hij onder meer over het meerjarenplan dat wat opgeschoven zal worden, maar effectief voltooid zal worden. De nieuwe timing zal verplaatst worden van 2024 tot 2028.

Van het meerjarenplan zijn al verschillende fases voltooid, denk aan de recente zone Exotic World met Tiki Waka en, nog recenter, natuurlijk de Intamin coaster Kondaa. In de toekomst zal dus de ingang van het park aangepakt worden en zullen verschillende gebieden ook hun beloofde metamorfose ondergaan.

Ook heeft hij het over een grote verrassing in 2025, dan viert het thuispark van de gekende kangoeroe immers zijn 50ste verjaardag. Wat deze verrassing zal zijn blijft voorlopig echter een goed bewaard geheim. Sommige bronnen doelen op een winteropening vanaf 2025, echter liet Parent eerder al weten dat dit voor 2023 gepland zou staan. Wordt dus zeker en vast vervolgd!

Komt het meerjarenplan van Walibi je niet meer zo helder voor de geest? Niet getreurd, check zeker ons artikel, waar je alles van A tot Z kan herlezen.

 

Bron: DHnet