Uitgelicht: Skatteøen – Djurs Sommerland

Skatteøen is het buurtje van de Mega Lite Coaster Piraten in Djurs Sommerland. Ook deze attractie is gelegen in het Piratenland themagebied. Het gaat hier om een watercoaster van Mack Rides die opende in 2011 en op warme dagen voor de nodige afkoeling kan zorgen.

 

In 2011 werd het Piraten themadeel van Djurs Sommerland uitgebreid met een watercoaster van Mack Rides. Deze achtbaan neemt je mee doorheen een stuk achtbaantrack om nadien te eindigen met een grote splash, waarna je weer naar het vertrekpunt vaart.

Skatteøen heeft een hoogte van 28 meter en een drop van 22 meter. De baan is 455 meter lang, waarop de karretjes een snelheid van 70 km/u bereiken. Wie een ritje wil maken moet tenminste 110 cm groot zijn onder begeleiding, vanaf 130 cm mag je alleen plaatsnemen.

In elk van de bootjes op deze baan is plaats voor 8 personen. De naam van de baan betekent vrij vertaald schatteneiland.