Tony Chocolonely stopt bouw Chocolate Circus

Tony Chocolonely heeft de stekker uit de bouw van een eigen chocoladefabriek in Zaandam getrokken. Het bijhorende belevingscentrum Chocolate Circus zal dus niet verwezenlijkt worden. Dit betekent ook dat de verwachte achtbaan er niet zal komen.



Het Nederlandse chocolademerk Tony Chocolonely, bekend van zijn streven naar 100% slaafvrije chocolade, was bezig met het realiseren van een nieuwe chocoladefabriek in Zaandam. Het moest een soort Willy Wonka belevenis worden met naast de fabriek ook een vrijetijdscentrum en als eyecatcher een felrode achtbaan. De bouw zelf lag vanwege de coronapandemie al een hele tijd stil.

Tony’s gaat zijn strategie wijzigen en zich meer focussen op de uitbreiding naar het buitenland en het helpen van Afrikaanse cacaoboeren. “Je kunt geld tenslotte maar één keer uitgeven”, aldus de woordvoerder tegen de Nederlandse nieuwswebsite nu.nl. Ook de coronacrisis zou hebben meegespeeld. Het zou steeds moeilijker zijn geweest om het benodigde investeringsbedrag rond te krijgen.

 

Bron: nu.nl
Foto’s: Tony’s Chocolonely