Pandora van familie Denies-Kipp wordt een nieuwe thrillride in 2022

De Duitse exploitantenfamilie Denies-Kipp die we onder andere kennen van de KMG “XXL” en de KMG Inversion 12 “Flash”, gaat in 2022 uitpakken met een nieuwe thrillride. Het gaat om de langverwachte Pandora die normaal al in 2020 in première had moeten gaan. Ondertussen zijn er meer details naar buiten gekomen over deze nieuwigheid.

 

In 2019 werd in het tijdschrift Der Komet, dat zich volledig richt op het kermiscircuit, een nieuwe attractie van de familie Denies-Kipp aangekondigd. Hierbij werd een foto met half bedekte belettering getoond. Veel meer informatie werd niet bekendgemaakt. Daarna was het stil tot een paar dagen geleden toen de Duitse website Kirmes Total de eer hadden om de nieuwe attractie in zijn afgewerkte staat te mogen bewonderen.

De attractie heeft de naam Pandora gekregen en is de nieuwe attractie van het type In Control van de Italiaanse fabrikant Fabbri. 16 passagiers kunnen plaatsnemen in de 13 meter hoge en 34 ton zware attractie, die hen een unieke rit gaat brengen. Pandora draait om zijn eigen as, de 8 armen stuiteren op en neer en de gondels kantelen. Een attractie die in deze vorm nergens anders op het kermiscircuit kan worden teruggevonden. De attractie zal in 2022 haar eerste rondjes maken in Duitsland, al is nog niet bekend op welke kermis de première zal plaatsvinden.

 

 

Bron en foto’s: Kirmes Total