Kennywood wekt klassieke attractie Kangaroo terug tot leven

Het Amerikaanse pretpark Kennywood maakte in 2020 bekend afscheid te zullen nemen van enkele klassiekers. Zowel Paratrooper, Bayern Kurve, de Enterprise attractie Volcano alsook Kangaroo gingen het park verlaten. Die laatste was zo geliefd door de fans dat deze een petitie begonnen en zo het park overtuigden om deze een nieuw leven in te blazen.

 

De fans van het Amerikaanse pretpark Kennywood krijgen na een petitie van meer dan 20.000 handtekening hun zin, hun geliefde Kangaroo attractie zal herrijzen in het park. Deze attractie werd aan het einde van 2020 op pensioen gestuurd en leek ten dode opgeschreven, maar ze krijgt nu toch een nieuw leven in het park. Voor de reanimatie en vooral renovatie van de technische onderdelen wordt beroep gedaan op Premier Rides.

 

Kangaroo

Deze attractie werd geopend in 1964 en werd gebouwd door John Norman Bartlett. Bij deze attractie neem je plaats in een kangoeroe, die over een rail rijdt met een heuveltje, na het heuveltje zweeft je bakje eventjes. Het verdwijnen van deze attractie was eens zo pijnlijk omdat het de laatste overgebleven attractie was van dit type. Dit was een van de redenen waarom er zoveel fans de petitie hebben ondertekend.

 

Bron en foto: Kennywood