Intamin stelt nieuwe attractie Dome Ride Theater voor

Het Zwitserse bedrijf Intamin stelde onlangs in samenwerking met het Oostenrijks bedrijf Attraktion! de nieuwe Dome Ride Theater attractie voor. De eerste concepten voor deze attractie doken al op in 2014 maar beide bedrijven hebben het concept ondertussen verder ontwikkeld.

 

Tijdens de IAAPA 2021 expo brachten Intamin en Attraktion! het Dome Ride Theater opnieuw naar buiten. Deze attractie werd in 2014 al een keertje voorgesteld maar de bedrijven hebben naar eigen zeggen nu een verdere ontwikkeling doorgevoerd.

 

Bij deze attractie nemen de bezoekers plaats op een zitje dat op een grote ring gemonteerd zit. Ze worden volledig omgeven door een scherm in de vorm van een bol, zodat waar je ook kijkt je wat te zien zal krijgen. Tijdens de rit gaat de grote ring draaien, aan zes omwentelingen per minuut. De ring kan ook tot 30° kantelen.

De stoeltjes van de attractie zijn zo ontworpen dat je benen los hangen tijdens de rit, wat een gevoel van vrijheid geeft. In de stoeltjes zit een deftige geluidsinstallatie verwerkt, met extra subwoofer. Ook bevatten deze enkele special-effects als wind, water en geurverspreiders.

 

Bron en foto: Intamin