Foto’s: Wiener Prater – augustus 2021

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Ook Oostenrijk mocht niet op de planning ontbreken. Een hele hoop pretparken en rodelbanen werden bezocht en ook vandaag delen we graag enkele foto’s van hun avontuur.

 

Wiener Prater heeft de meeste achtbanen van alle pretparken in Oostenrijk en het tweede meeste van alle pretparken in Europa. Het heeft namelijk 14 achtbanen en daar komt volgend jaar nog een 15de exemplaar bij. Vorig jaar opende twee nieuwe achtbanen met de Roller Ball gebouwd door Ride Engineers Switzerland en Die Gesengte Sau, een Gerstlauer Bobsled Coaster. Die laatste achtbaan hadden we vorig jaar gemist en daarom kwamen we dit jaar graag nog eens terug om het pretpark te bezoeken. Wiener Prater is trouwens geen traditioneel pretpark. Het bevat allemaal attracties die beheert worden door verschillende eigenaars waardoor je vrije toegang hebt tot het park, maar betaald per attractie. Een van de verborgen toppertjes in het park in de achtbaan Megablitz die gebouwd werd in 1994 door Vekoma en het steengoede spookhuis Hotel Psycho. Ook staan hier tal van thrillrides waaronder een aantal zeldzame exemplaren en natuurlijk is er ook een gigantisch familieaanbod. Let wel op, het kindergebied sluit vroeg de deuren!