Foto’s: Fantasiana – augustus 2021

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Ook Oostenrijk mocht niet op de planning ontbreken. Een hele hoop pretparken en rodelbanen werden bezocht en ook vandaag delen we graag enkele foto’s van hun avontuur.

 

Fantasiana is gelegen in Strasswalchen in de Oostenrijkse regio Salzburg. Het pretpark werd bij de pretparkfans bekend in 2005 met de opening van Wild Train, een thrill coaster vermomd als familieachtbaan gebouwd door de Russische fabrikant Pax. De achtbaan ziet er onschuldig uit, maar geeft een stevige rit weg vol ejector airtime! Daarom besloot het park om in 2021 een nieuwe achtbaan te bouwen die wel geschikt is voor kleinere kinderen, maar die daarom geen minder leuke achtbaan is. Met Fridolin’s verrückter Zauberexpress opende het park namelijk een Family Launch Coaster van de Duitse fabrikant ART. Deze achtbaan is 12 meter hoog en bevat 2 lanceringen. Verder heeft het pretpark nog tal van andere leuke attracties zoals een log flume, starflyer, indoorvrijevaltoren, schommelschip, spookhuis, bootvaart, sprookjes en een darkride.