Fotoalbums: Rodelen in Slovenië

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Slovenië lag perfect op de weg van Kroatië naar Oostenrijk en toevallig liggen naar nu ook nog een aantal goede rodelbanen. De ideale moment om de Sloveense bingo binnen te halen.

 

Slovenië telt 4 Alpine Coasters, 1 van Wiegand en 3 van Brandauer. De Wiegand Alpine Coaster Sankališče Zlodejevo in Rogla hadden we vorig jaar al bezocht, dus gingen we dit jaar voor de overgebleven 3 andere exemplaren. Voor de rodelbaan van Sportni Center Pohorje hadden we na onze mislukte poging van vorig jaar, dit jaar nog 2 nieuwe pogingen nodig vooraleer het lukte de rodelbaan te kunnen beleven.

 

Straza Bled

Straža Bled is gelegen in Bled in de Sloveense regio Upper Carniola. Hier ligt de korte maar zeer leuke rodelbaan Poletno Sankanje. Deze monorail Alpine Coaster werd gebouwd door Brandauer in 2005 en is 520 meter lang. Hoogtepunt van de rodelbaan is de gigantische airtime jump waarbij je, indien je niet remt, letterlijk van je zitje afkomt! Heerlijk gewoon!

Kranjska Gora

Vlak bij de Italiaanse en Oostenrijkse grens ligt Kranjska Gora in de Sloveense regio Upper Carniola. Hier vinden we de rodelbaan Besna Pehta terug. Dit is een monorail Alpine Coaster gebouwd door Brandauer in 2005. Het exemplaar is 1460 meter lang en bied een fijne afdaling aan.

Sportni Center Pohorje

Na een bezoek in 2020 en nog twee pogingen in 2021 slaagden we er eindelijk in om de rodelbaan van Športni Center Pohorje te doen. Deze monorail Alpine Coaster die gebouwd werd door Brandauer in 2005 is enkel geopend tussen 16 uur en 19 uur in de late namiddag. Hier zijn dan ook nog eens een aantal uitzonderingen op. De baan zelf heeft de naam PohorJET en is 960 meter lang. Gelukkig kregen we voor onze vele moeite een leuke afdaling voorgeschoteld.