Fotoalbum: Ch’ti Parc, Loos Parc, Cita-Parc & Foire Lille

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er samen met Stijn op uit om enkele credits binnen te halen in Noord-Frankrijk. Op onze planning stonden Ch’Ti Parc, Loos Parc en Cita-Parc. Afsluiten zouden we de dag op Foire aux Maneges d’été, Lille.

 

Ch’ti Parc

Toen bekend werd dat er al enkele jaren een achtbaantje in Ch’Ti Parc stond, dat een beetje onder de radar bleef en pas sinds kort toegevoegd werd aan Coaster Count en RCDB, trokken Themeparkfreaks Bob en Tristan, samen met Stijn naar dit kleine parkje. In dit park, gelegen in een bos stonden enkele kinderattracties opgesteld, tezamen met de achtbaan Nessie. Een credit die we zeer graag hadden aangevinkt, maar daar stak de manager van het park een stokje voor. We mochten namelijk niet plaatsnemen in de achtbaan zonder kinderen, iets dat we nog niet vaak meegemaakt hadden, zeker aangezien dit niet echt een kleine baan is. Dus toch een kleine verwittiging naar andere credithunters, als je geen kleine kinderen hebt, laat je best dit parkje links liggen.

Loos Parc

Loos Parc is een klein pretparkje, dat opgesteld lijkt op een parking. Dit parkje biedt voornamelijk kinderattracties aan, waaronder twee achtbanen. De grootste is Requin, de kleinste heeft de naam Requin. Nieuw voor dit jaar is een vrijevaltorentje.

Cita-Parc

Cita-Parc is een bescheiden parkje gelegen in het Franse Lille. Dit park richt zich voornamelijk op jongere kinderen. Ouders kunnen hier de keuze maken om per attractie te betalen of een all-in ticket te nemen. De grootste attractie en voor ons de belangrijkste was de achtbaan Requin Express’. Verder kan je hier voornamelijk draaimolentjes ontdekken en een Log Flume.

Foire aux Maneges d’été, Lille

Aangezien we in de buurt waren, brachten we een bezoekje aan Foire aux Maneges d’été, Lille. Hier konden we weer een ritje maken op de super achtbaan Jet Star, een creatie van Schwarzkopf. Verder kon je hier de ietwat vreemde achtbaan Toboggan ontdekken en de Big Apple Goulis, die voor ons jongste gezelschap Caleb een allereerste credit opleverde. Verder stond er op deze kermis heel wat grootvermaak zoals een Breakdance, Polyp, Booster enzoverder.