Universal Studios Florida sluit Shrek 4D attractie

Shrek 4D zal op 10 januari 2022 voorgoed sluiten in Universal Studios Florida. De attractie bestaat ondertussen 18 jaar en verwelkomde al miljoenen bezoekers. Ook de bijhorende souvenirshop, Shrek’s Ye Olde Souvenir Shoppe, zal dan gesloten worden. Je zult nog wel een selfie kunnen blijven nemen bij de muur waar Donkey te zien is.

 

Om steeds weer nieuwe ervaringen aan te bieden aan de gasten, sluit Univeral Studios geregeld een oudere attractie, denk maar aan: Terminator 2 3D: Battle Across Time, Cinematic Spectacular en Dragon Challenge. Binnenkort wordt Shrek 4D aan dat lijstje toegevoegd.

Shrek 4D opende in Florida op 12 juni 2003, later zouden in elk ander Universal park een exemplaar volgen. Nadat Universal Studios Hollywood al afscheid nam van haar exemplaar in 2017 leek het maar een kwestie van tijd voor de anderen dit lot zouden volgen.

Het verhaal achter de attractie was een vervolg op de eerste Shrek film en een beetje een voorloper op de tweede film. In deze film zien we hoe de geest van Lord Farquaad blijft ronddwalen om wraak te nemen op Shrek en Fiona. Wanneer hij uiteindelijk volledig verslagen wordt, kunnen ze trouwen.

 

Bron: Orlando Informer