Uitgelicht: DrageKongen – Djurs Sommerland

In 2017 opende het Deense pretpark Djurs Sommerland haar hangende achtbaan DrageKongen. Ze werd gebouwd door Intamin en bevat daardoor ook de nodige pit, maar blijft toch familiaal genoeg om iedereen te plezieren. Deze achtbaan is terug te vinden in het Aziatische themadeel van het park.

 

DrageKongen werd in 2017 geopend in het Deense pretpark Djurs Sommerland als een van de weinige hangende achtbanen die het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides bouwde. De achtbaan bevat een booster wheel lifthill, die een kleine lancering geeft.

DrageKongen is een achtbaan van 30 meter hoog, 825 meter lang en bereikt een snelheid van 85 km/u. De familiebaan behaalt krachten tot 4G. Er rijden twee treintjes over deze baan, die telkens plaats bieden aan 14 personen.

Om een ritje te maken op DrageKongen moet je minstens 120 cm groot zijn onder begeleiding of 130 cm om alleen plaats te nemen.