Opening houten achtbaan Leviathan met jaar uitgesteld bij Sea World Gold Coast

Het Australische park Sea World Gold Coast zou dit jaar normaal gezien haar houten achtbaan Leviathan openen, alsook de Starflyer Trident. Toch besloot het park om de opening van beide attracties uit te stellen tot de paasperiode van 2022. Mogelijk heeft dit te maken met de nasleep van de coronapandemie.

 

Na enkele maanden van uitstel door de coronaproblemen kon het Australische pretpark Sea World Gold Coast met Vortex haar eerste nieuwe attractie openen in het nieuwe themagebied New Atlantis. De opening van de twee andere attracties in dit gebied liet echter op zich wachten. Het park maakte onlangs dan ook bekend dat deze attracties pas volgend jaar zullen openen.

Een van de nog te openen nieuwigheden is een Starflyer van Funtime die de naam Trident zal krijgen. Waar de fans uiteraard het meest naar uitkijken is ongetwijfeld de opening van de nieuwe houten achtbaan Leviathan.

 

 

Deze 1.000 meter lange en 32 meter hoge houten achtbaan zal een snelheid behalen van 80 km/u. De achtbaan werd ontworpen door de Gravity Group en wordt opgebouwd door Martin & Vleminckx. Wie in het laatste karretje van de trein plaatsneemt zal de rit achterwaarts beleven.

De bouw van deze attracties kan je op deze pagina volgen.

 

Bron en foto: The Parkz