Sfeerverslag: Freizeit-Land Geiselwind, Alpine Coaster Greuther Keller en Nürnbärland – 2 September 2021

Tijdens onze rondreis door Duitsland besloten we vandaag Freizeit-Land Geiselwind te bezoeken. Wanneer het tijdsschema het toelaat gaan we daarna nog een Alpine Coaster in de buurt berijden om als laatste te stoppen in Nürnberg. In Nürnberg staat er namelijk een grote kermis met maar liefst drie achtbanen.

 

Freizeit-Land Geiselwind

Om 9u20 kwamen we aan op de parking van dit pretpark. We hebben vannacht in de buurt van het park geslapen, waar we vanop het terras van ons hotel het park al zagen liggen. Heerlijk uitslapen zat er helaas niet in want vandaag hebben we een druk programma voor de boeg. Als eerste beginnen we in Freizeit-Land Geiselwind, een pretpark in de Duitse deelstaat Beieren met maar liefst zes achtbanen. Om 9u30 opent het park zijn deuren, dus we zijn goed op tijd.

Beginnen doen we natuurlijk met een achtbaan. Op ons park plannetje die we aan de ingang kregen vonden we al rap de eerste credit. De eerste achtbaan waarvoor we wachten was de Blauer Enzian, een Powered Coaster van Mack Rides. Maar er was wel een probleem, de achtbaan was nog niet open. Blijkbaar opent dit pretpark een half uur eerder zijn deuren dan dat de attracties open gaan. Gelukkig waren we na een halfuur wel de eerste om in te stappen in deze heel erg korte Powered Coaster. Het baanverloop is namelijk een simpele 8, maar goed een credit is een credit.

Recht tegenover de Blauer Enzian zag ik al de volgende attractie die ik wilde uittesten. Dit was een Funhouse dat waarschijnlijk ooit nog op de kermis heeft gestaan. De attractie heette Flub Street en heeft enkele toffe elementen. Zo is er een lift aanwezig en zijn er enkele hindernissen met water. Een toffe funhouse als je het mij vraagt.

We wandelen verder in het park en zagen dat er nog een heleboel attracties gesloten waren. Tijdens het zoeken naar een attractie die niet gesloten was kwamen we terecht bij een Big Apple. De worm en de appel waren hier wel verdwenen, die waren namelijk veranderd in hondjes. De achtbaan had dan ook de toepasselijk naam Doggy Dog gekregen.

Blijkbaar lag Doggy Dog aan een andere ingang van dit park waardoor we nu terug moesten naar waar we begonnen waren. Zo ontdekten we dat Geiselwind blijkbaar dit jaar een nieuw gebied heeft geopend in Egyptisch thema. In dit gebied was er ook een soort funhouse in Egyptische stijl. Van buiten oogt de attractie heel mooi, maar van binnen viel het toch wat tegen. Ik zou hier zeker geen uur voor wachten.

Voordat we het Egyptische gebied binnenwandelden kwamen we al een achtbaan tegen die nog aan het testdraaien was. Gelukkig ging die net open wanneer wij er opnieuw langskwamen. Cobra – Lost Kingdom Coaster werd de volgende achtbaan en de eerste van vandaag die over de kop ging. Cobra telt 1 inversie en 1 helix. Ik had verwacht dat de inversie ging pijn doen maar die viel gelukkig mee. Iets wat niet kon gezegd worden van de helix want je bonkte alle kanten op in de schouderbeugels. Een achtbaan die ik dus totaal niet aanraad, tenzij voor de credit. En dan doet hij nog eens 2 rondjes ook, dubbel zo pijnlijk dus.

Alle attracties die achteraan het park te vinden waren hebben we ondertussen kunnen uitproberen. Tijd om terug naar de voorkant van het park te gaan en het rechtergedeelte van het park eens te gaan verkennen. Zo kwamen we voorbij een attractie waar je door kon wandelen en kijken naar dino’s.

Wat verderop had ik last van een déjà vu. Hier staat namelijk een Boomerang Coaster van Vekoma met de naam Boomerang, net zoals in Bellewaerde dus. Uiteraard besloten Hannelore en ik deze eens snel uit te testen. Het baanverloop is identiek hetzelfde als die van in Bellewaerde. Met andere woorden, 1x een Cobra Roll en 1x een looping, die je zowel voor- als achterwaarts neemt. Wat ons wel direct opviel was de souplesse van deze achtbaan, daar kunnen ze in Bellewaerde nog iets van leren.

Vanuit de Boomerang had ik de boomstammen al zien liggen. Dit was dan ook de volgende attractie die we deden. De wildwaterbaan was niet zo heel speciaal en heeft waarschijnlijk ook ooit op de kermis gestaan.

De voorlaatste attractie die we in dit park deden was de Drachen Höhle. Dit is een achtbaan die vroeger op de kermis rondreisde maar sinds 2019 een plekje in het park heeft gekregen. Het speciale aan deze achtbaan is dat je achter elkaar plaatsneemt en dus niet naast elkaar kunt zitten. De capaciteit van dit ding was ook niet echt super maar de rit zelf vond ik heel plezant.

Om onze halve dag in Freizeit-Land Geiselwind af te ronden maakten we nog een ritje op Piraten Spinner. De enige Spinning Coaster die Zierer ooit gemaakt heeft en ergens begrijp ik waarom. Niet dat de achtbaan zo slecht was maar er bestaan heel wat betere spinning coasters als dit.

Nu we alle attracties gedaan hebben, besloten we snel nog iets kleins te eten in het park. Hiermee was ons bezoekje afgelopen aan dit toffe park. Het park heeft enkele toffe attracties en kan een gezin zeker alles bieden wat het zoekt in een pretpark. De attracties zijn heel goed onderhouden en bijna allemaal in hele goede staat. Het enige minpunt dat ik misschien kan bedenken is de weinige theming in het park. Het thema in bepaalde gebieden wordt maar wat aan de flauwe kant doorgetrokken. Desondanks hebben we ons geweldig geamuseerd in Freizeit-Land Geiselwind en we komen zeker nog eens terug.

 

Alpine Coaster – Greuther Keller

Op weg naar Nürnberg passeerden we nog langs een Alpine Coaster. Toen we aankwamen stond er hier een massa volk te wachten om een ritje te maken op wat achteraf een heel erg korte Alpine Coaster bleek te zijn. Een half uur later konden we onze rit verder zetten richting Nürnberg.

NürnBärLand (Nürnberg)

Onze laatste stop voor vandaag is een gigantische kermis met maar liefst drie achtbanen. Uiteraard staat dit plein ook vol met andere toffe attracties, tijd om na een lange rit de kermis eens te verkennen. Maar eerst de auto parkeren op een wel hele lange parking. Ik was dan nog zo dom om mij aan de andere kant van de parking te parkeren waardoor we nog eens 5 minuten mochten wandelen. Eenmaal op het plein zagen we al gauw de eerste achtbaan staan, een Big Apple. Dit is Bugs & Bees, een prachtig onderhouden Big Apple Coaster, de verf spat ervan af.

Het plein is opgedeeld in een grote lus waardoor je automatische alle attracties tegenkomt als je blijft lopen in een richting. Zo kwamen we wat verderop achtbaan nummer twee tegen. Deze achtbaan is een Wilde Muis Achtbaan. Ook deze achtbaan is prachtig onderhouden en bijzonder soepel. De achtbaan is zelfs een heel klein beetje gethematiseerd want vooraan vinden we enkele muizen.

Verderop deze kermis komen we een spookhuis tegen. Hannelore en ik besluiten een ritje te maken in Spuk. De façade is alvast prachtig en het begin is ook niet voor watjes. Je start namelijk in een spiraal optakeling die steil naar boven gaat. Tot zover alle spanning want de rest van de rit vond ik er niets aan.

We gaan door naar de volgende attractie en die vonden we redelijk snel. Hij torent namelijk boven al de andere attracties uit. Het is natuurlijk het reuzenrad. Bovenop de top nam ik even de tijd om enkele foto’s te nemen en te genieten van het uitzicht.

Wanneer we het reuzenrad verlaten zagen we direct de laatste achtbaan van de kermis. Dit is ook de grootste van de drie achtbanen die hier in Nürnberg staan. De achtbaan heeft de naam Berg & Tal gekregen. Opvallend, in deze Zyklon achtbaan van Pinfari zitten er geen veiligheidsbeugels. De rit zelf is opvallend soepel want nergens bespeuren we een schokje of een rare knik. Een verborgen toppertje.

Ondertussen zitten we al halverwege de kermis en lieten we een heleboel attracties links (of rechts) liggen. Echter sprong er een attractie wel uit en dat is de Laser Pix. Deze darkride hadden we al eens gedaan op de Tilburgse Kermis en vonden we toen al topper. Ook vandaag hebben we weer enorm veel plezier op deze interactieve darkride. In deze attractie moet je schieten op allerlei figuren uit de spelletjes van Super Mario.

De laatste attractie voor vandaag is het Magic House. Een funhouse met niet zoveel elementen die er vooral op gericht waren om je te laten schrikken.

We zijn over het volledige kermisplein gewandeld en hebben enkele toffe attracties kunnen uitproberen. Nürnberg heeft duidelijk werk gemaakt van een degelijke kermis en wij zijn maar wat blij met onze drie nieuwe credits, die dan ook nog eens de moeite waren. Ik ga duidelijk wat vaker de Duitse kermissen moeten afschuimen want NürnBärland vond ik echt de moeite. Ik zou zeggen, auf Wiedersehen!