Six Flags Magic Mountain stelt nieuwe recordbrekende achtbaan officieel voor

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain heeft haar nieuwe achtbaan voor 2022 eindelijk officieel voorgesteld. Twee jaar geleden werden namelijk al de bouwplannen ingediend, maar al die tijd bleef het park stilzwijgend over de attractie. De nieuwste rollercoaster wordt er eentje van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction en zal twee wereldrecords verbreken.

 

Six Flags Magic Mountain, gelegen in de Amerikaanse staat California, opende rond de jaarwisseling 2019-2020 nog maar net haar nieuwste achtbaan met West Coast Racers. Toch had het park al meteen plannen voor een volgende grote nieuwe achtbaan.

 

50ste verjaardag van het park

Op de bouwaanvraag die werd ingediend in het voorjaar van 2020, is een nieuwe achtbaan te zien in het gebied waar de recentelijk verwijderde Green Lantern achtbaan zich bevond. Ook het stationsgebouw van Green Lantern zou hergebruikt worden voor de nieuwe achtbaan. Begin dit jaar werden de bouwplannen goedgekeurd door de autoriteiten, waardoor de weg klaarstond voor de bouw van de 21ste achtbaan van het park. Origineel was het de bedoeling om de achtbaan te openen in 2021, bij de 50ste verjaardag van het park, maar de coronacrisis heeft dit een jaartje uitgesteld naar 2022.

 

Single Rail Coaster:

Enkele weken na de onthulling van de bouwplannen werd er al gestart met de productie van de eerste onderdelen voor deze achtbaan. Op het terrein van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Contruction werden namelijk de eerste baandelen gespot met het opschrift “SFMM”: een afkorting die verwijst naar Six Flags Magic Mountain. Daaruit bleek dat het om de zogenaamde Raptor Track gaat die we kennen vanop hun Single Rail Coasters. Een Single Rail Coaster is een achtbaan die slechts op één rail rijdt in plaats van op twee aparte rails, waardoor er hele andere dingen mogelijk zijn bij het baanverloop van de achtbaan.

 

Wonder Woman:

Nu heeft Six Flags Magic Mountain de achtbaan eindelijk officieel voorgesteld. Voor het thema van de rollercoaster ging Six Flags een samenwerking aan met Warner Bros. Themed Entertainment en DC. Het thema werd Wonder Woman, en daarom krijgt de achtbaan de naam Wonder Woman Flight of Courage. De achtbaan komt dan ook logischerwijs te staan in het DC Super Hero themadeel van het park.

 

Recordbrekende achtbaan:

De achtbaan zal een hoogte krijgen van 39,9 meter en een lengte van 1.005,8 meter. Hiermee wordt Wonder Woman Flight of Courage zowel de hoogste alsook de langste Single Rail Coaster ter wereld. Met 93,3 km/u wordt het snelheidsrecord geëvenaard en de achtbaan zal een first drop bevatten van 87°. Er komen drie inversies in de rollercoaster met een Zero-G Stall, een Dive Loop en een Zero-G Roll. Eveneens een overbanked cutback zal in het parcours verwerkt worden.

 

Jersey Devil Coaster:

De lay-out van de achtbaan is bijna identiek aan Jersey Devil Coaster in het zusterpark Six Flags Great Adventure. Het enige verschil is dat het stationsgebouw, de laatste remsectie en de onderhoudsruimte nu niet in het verlengde van de achtbaanlay-out zelf liggen. Ook is er op het einde van de lay-out een extra element.

Jersey Devil Coaster is een Raptor-achtbaan van de Amerikaanse achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction die opende op 13 juni 2021 in Six Flags Great Adventure. Het is momenteel de langste, snelste en hoogste Single Rail Coaster ter wereld. De rit start met een 39,6 meter hoge kettinglift, waarna bezoekers een parcours afleggen van ruim 900 meter lang, en dat met een maximale snelheid van 93,3 km/u. Inzittenden gaan maar liefst drie keer overkop.

 

Bron: Six Flags Magic Mountain