Djurs Sommerland maakt naam bekend van nieuwe achtbaan

Het Deense pretpark Djurs Sommerland is bezig met de bouw van het themagebied Dinosaurusland. Het nieuwe themagebied moet openen in het voorjaar van 2022. Intussen maakte het Deense pretpark de naam van de rollercoaster bekend. De achtbaan zal als T-Rex Family Coaster door het leven gaan.

 

Het Deense pretpark Djurs Sommerland zal in 2022 het nieuwe themagebied Dinosaurusland openen. De werken aan dit gebied begonnen in de zomer van 2020. Blikvanger van dit nieuwe gebied wordt de achtbaan T-Rex Family Coaster, een Powered Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De laatste trackdelen van deze achtbaan werden dit voorjaar al geplaatst.

Dinosaurusland zal 25 dinosaurussen bevatten en 3 nieuwe attracties. Naast de 400 meter lange familieachtbaan is er nog de Dino Xpedtion te vinden, waar je alle dinosaurussen goed zal kunnen zien. Verder wordt er een dinosaurusspeeltuin gebouwd waar je oude dinosaurusbotten zal kunnen terugvinden.

 

Uitbreidingen:

Djurs Sommerland bouwt sinds 2008 geregeld een nieuwe rollercoaster. Zo opende Piraten in 2008, dit is een Intamin Mega-Lite rollercoaster. In 2011 werd de Mack Rides watercoaster Skatteøen geopend. In 2013 opende de gelanceerde achtbaan Juvelen die gebouwd werd door Intamin. In 2015 kwam er een familieachtbaan bij met Vilde Hønsejagt, gebouwd door Zierer. In 2017 mocht Intamin opnieuw een achtbaan bouwen, deze keer was het een hangende achtbaan met de naam DrageKongen. De laatste toevoeging is de kinderachtbaan Jungle Rally, gebouwd door Zierer in 2018.

 

Het volledige project van de nieuwe Powered Coaster kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: Djurs Sommerland