Mack Rides presenteert vliegend theater met slim instapsysteem

De Duitse attractiefabrikant Mack Rides introduceert AIRIFIC, een nieuw type vliegend theater. De rug-tegen-rug gondels zorgen voor een veel grotere capaciteit zonder een tweede showgebouw te moeten installeren.

 

In 2017 opende het Duitse Europa-Park het vliegende theater Voletarium. Een vliegend theater is een simulator waarbij verscheidene gondels in het midden van een groot bolvormig scherm bewegen, waardoor er een gevoel van vliegen wordt gecreëerd. De versie in Europa-Park werd geproduceerd door het Taiwanese bedrijf Brogent.

Mack –de eigenaar van Europa-Park- heeft nu een eigen variant ontwikkeld, genaamd AIRIFIC. De attractie heeft een theoretische capaciteit van 500 personen per uur. Dit wordt mogelijk gemaakt door een dubbele uitvoering van de gondels die aan beide zijden van de hoofdstructuur werden bevestigd. Terwijl de ene helft passagiers meeneemt voor een vlucht kan de andere helft gelost en weer geladen worden. Op het einde kan de volledige structuur gedraaid worden in amper 20 seconden en zo de volgende rit meteen beginnen. Door het unieke systeem verhoogt de capaciteit aanzienlijk, zonder dat een park een tweede gebouw moet voorzien met een tweede vliegend theater en scherm.

De attractie bestaat uit zes gondels, waarvan drie aan iedere zijde. In elke gondel is er plaats voor twaalf passagiers. Alle gondels kunnen ongeveer 15 graden voorover kantelen, 8 graden naar links en rechts en 5 graden in de richting van het scherm. Tot slot is er nog een op- en neerwaartse beweging mogelijk van 34 cm. De attractie is toegankelijke voor kinderen vanaf 6 jaar en een grootte van 120 cm. Een standaardrit duurt 240 seconden.

AIRIFIC wordt verkocht onder de naam Tacumeon Rides. Het merk bundelt de competenties van Mack Rides en MackMedia voor kant-en-klare op media gebaseerde attracties. Momenteel is het nog niet duidelijk of we in de nabije toekomst de attractie al ergens kunnen gaan ontdekken.

 

Bron en foto’s: Tacumeon Rides