Gelanceerde achtbaan Icon in Blackpool Pleasure Beach krijgt draaiend karretje

De gelanceerde achtbaan Icon uit het Britse pretpark Blackpool Pleasure Beach zal voor 2022 een draaiend karretje krijgen. Hiermee wordt het de eerste spinning coaster in het Verenigd Koninkrijk waarbij de inzittenden overkop gaan.

 

De allereerste en enige multi-launch coaster van het Verenigd Koninkrijk, Icon in Blackpool Pleasure Beach, krijgt een nieuwe beleving. In 2022 wordt het laatste karretje van de trein vervangen door een karretje dat kan draaien. Hierdoor kunnen twee personen per rit de unieke ervaring beleven. Deze beleving zal Ensō genoemd worden.

Ensō is een heilig symbool in het zenboeddhisme dat cirkel betekent, of cirkel van saamhorigheid. Het wordt traditioneel getekend met slechts één penseelstreek als een meditatieve oefening om de geest los te laten en het lichaam toe te laten iets te creëren, aangezien de enkele penseelstreek geen wijzigingen toelaat.

Door het toevoegen van het draaiende karretje, wordt Icon niet alleen de eerste gelanceerde spinning coaster van de UK, maar ook nog eens de eerste spinning coaster die overkop gaat. In heel Europa is er slechts 1 andere achtbaan die beide unieke elementen combineert, dit is de pas geopende The Ride To Happiness By Tomorrowland in Plopsaland De Panne.

Icon werd geopend op 25 mei 2018 en werd gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het is een custom multi-launch coaster die zichzelf en verschillende andere attracties meermaals kruist. De achtbaan is 27 meter hoog en 1143 meter lang. Tijdens de rit wordt er een snelheid bereikt van 85 km/u. In het parcours is 1 inversies en een gebankte bocht van 120°.

 

Bron: Blackpool Pleasure Beach