Intamin gaat rollercoaster bouwen voor Walibi Rhône-Alpes in 2024

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes gaat in 2022 uitpakken met een nieuw themagebied Exotic Island. Nu is bekendgemaakt dat dit nieuwe themagebied in 2024 wordt uitgebreid met een nieuwe achtbaan. Deze zal gebouwd worden door de Zwitserse fabrikant Intamin.

 

Net zoals vele andere parken van pretparkgroep Compagnie des Alpes, is Walibi Rhône-Alpes sinds 2016 flink aan het investeren en uitbreiden met nieuwe attracties. Explorer Adventure was het eerste nieuwe themagebied dat het park opende in 2016, de houten achtbaan Timber is hier de blikvanger van de zone.

Het themagebied Festival City volgde met verschillende Zamperla-attracties en de Gerstlauer Infinity Coaster Mystic als hoofdattractie. Nieuw in 2020 was AirBoat, Europa’s eerste NebulaZ-attractie van Zamperla. In 2021 werd de zone rond de Boomerang-achtbaan aangepakt.

 

Exotic Island:

Daar komt met Exotic Island in 2022 een derde nieuwe themagebied bij. Het is de zone rond het waterpark Aqualibi die zal worden omgevormd naar het themagebied. Het gebied zal dezelfde stijl krijgen zoals Exotic World in Walibi Belgium.

Niet alleen het waterpark zal in de zone opgenomen worden, ook attracties zoals Bambooz River, Tam Tam Adventure, La Chevauchée en La Coccinelle. In dit gebied kan men een dichte vegetatie en decoraties in de kleuren van de eilanden en hun folklore verwachten. Dit alles vermengd met de humor en woordspelingen die we van het Franse park inmiddels gewend zijn.

Maar er komen ook nieuwe attracties in deze zone. Zo komen er waterspeeltuinen en een attractie van het type Watermania van de fabrikant Zamperla die de naam Tiki Academy zal krijgen. Tiki Academy wordt een soort mix tussen theekopjes en een Splash Battle. Daarnaast opent er volgend jaar ook nog een nieuw restaurant in dit themagebied. Deze eerste fase van het investeringsplan heeft een kostenplaatje van 3,5 miljoen euro.

Intamin achtbaan:

Voor de blikvanger van deze zone moeten we echter nog even geduld hebben. Deze zal in 2024 geopend worden en wordt een grote nieuwe “sensationele en innovatieve” attractie. Op de IAAPA expo van 2021 in Orlando werd onthuld dat dit een gloednieuwe achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides wordt om het 45-jarig bestaan van het park te vieren.

Tegen 2025 moeten alle zones in Walibi Rhône-Alpes volledig vernieuwd zijn. Dit ambitieuze plan heeft tot doel het park op regionaal en zelfs nationaal niveau te herpositioneren, en het minste wat we kunnen zeggen is dat de investeringen die de laatste jaren zijn gedaan kwalitatief zijn. Of het nu gaat om Explorer Adventure of Festival City, de reeds gebouwde gebieden zijn prachtig en de nieuwe attracties zijn uitstekende aanvullingen. Met het grote investeringsplan hoopt Walibi Rhône-Alpes haar bezoekersaantallen op 10 jaar tijd te verdubbelen, van 350.000 bezoekers per jaar in 2015 naar 700.000 bezoekers in 2025.

 

Bronnen: Air Time News

Foto’s: François Mayné en Air Time News