Sfeerverslag: Schwaben Park – 3 september 2021

We zijn halverwege onze reis wanneer Hannelore en ik besluiten een bezoekje te brengen aan Schwaben Park. Dit park dat zoals de naam al doet vermoeden in het Duitse Schwaben ligt heeft maar liefst 4 achtbanen. Tijd om onze Coastercount wat verder aan te vullen en ik kan vandaag mijn 200ste achtbaan scoren. Tijd om naar binnen te gaan.

 

Net voor openingstijd kwamen we aan op de parking van Schwaben Park. De achtbanen bevinden zich vlak naast de parking waardoor we al zicht hebben op wat er ons vandaag te wachten staat. Aan de ingang is het alvast een gezellige drukte, maar de tickets worden overal heel vlot gescand waardoor we in een mum van tijd in het park staan.

De eerste achtbaan die ik vandaag kan doen wordt direct ook mijn 200ste. Omdat ik graag een “speciale” achtbaan als mijlpaal wil, besloot ik dat we Wilde Hilde als eerste gingen uit proberen. Helaas was deze achtbaan nog niet open doordat hij een defect zou hebben. Wat later zagen we dan ook dat er een hoogwerker naast de achtbaan kwam te staan. Als dat maar goed komt.

Daardoor besloten we eerst Hummel Brummel te gaan testen. Dit is een Wie-Flyer van Wiegand waar je zelf je snelheid kan kiezen. Een beetje zoals bij een Bobkart dus maar dan in suspended versie. Gelukkig voor ons waren er heel wat mensen aan het sukkelen om hun bagage in de verplichte kluisjes te steken waardoor wij redelijk snel in het station waren. De achtbaan neemt je een heel eind in het park mee waar je kan genieten van het uitzicht. Achtbaan nr. 200 is alvast binnen, tijd om verder te gaan enkele credits te gaan scoren.

Ondertussen is Wilde Hilde nog steeds niet open en zien we er ook niemand meer aan verder werken. We blijven hopen dat we later op de dag hem toch eens kunnen uitproberen. Nu gaan we alvast naar de volgende achtbaan en dat is Force One. Terwijl we in de korte wachtrij staan zien we dat Wilde Hilde aan het testdraaien. We leven op hoop, terwijl we de volgende achtbaan kunnen uitproberen. Dit is een familie achtbaan die buiten verwachting wel erg goed was. Overal zit de vaart er goed in en de elementen zijn redelijk intens voor dit type achtbaan.

Tijd om even te wachten bij Wilde Hilde, we hebben de laatste 5 minuten al redelijk wat activiteit gezien. En na enkele minuten wachten wordt ons vermoeden bevestigd, de achtbaan gaat eindelijk open. Dit was in 2018 s ’werelds allereerste Roller Ball van RES en is in een origineel thema geplaatst, namelijk een kippenhok. Zelfs de muziek is gemaakt met kakelende kippen. Maar hoezeer ik het thema fantastisch vindt, zo slecht vind ik de rit zelf. Aan beide kanten van de gondel worden er mensen geplaatst waardoor je eenmaal boven en door de beweging van de gondel begint te schommelen. Een comfortabele rit kunnen we het alvast niet noemen.

Tijd om de rest van het park eens te ontdekken. Overal in het park zien we attracties zoals tractors om mee te rijden en enkele andere flatrides. Wat verderop vinden we de laatste achtbaan die we in Schwaben Park nog moeten afvinken. Raupen Express in een achtbaan van Zierer. Het lijkt een beetje op een keverbaan zoals we die kennen in Bellewaerde.

Net naast de Raupen Express vinden we de wildwaterbaan terug. Een typische boomstamrivier die je ook op heel wat kermissen terugvindt.

Aan de achterkant van het park hebben ze een Bobkart geplaatst. Dit is zo een rodelbaan zoals in Toverland. Net zoals de hele dag staat er ook hier maar een korte wachtrij en kunnen we na 5 minuten al instappen.

Als laatste attractie besloten we een simpele rondvaart te gaan maken langs allerlei sprookjes. Ideaal om deze halve dag rustig mee af te sluiten alvorens we verder in Duitsland trekken.

Onderweg naar de uitgang liepen we plots langs enkele ouderwetse kooien met chimpansees in. Jammer dat dit soort kooien anno 2021 nog steeds bestaan.

Onze halve dag in Schwaben Park is afgelopen. Nu vertrekken we richting Legoland waar we nog enkele uren gaan spenderen. Schwaben Park is een klein maar tof park met enkele unieke achtbanen. Wel hoop ik dat ze iets doen aan die lelijke kooien in het park, dit is iets want in deze moderne tijden niet meer kan. Hopelijk concentreren ze zich meer op attracties want daar zijn ze duidelijk beter in. Tot ziens Schwaben Park!