Fotoverslag: Bobbejaanland Halloweennocturne – 30 oktober 2021

Op 30 oktober trok een handvol Themeparkfreaks naar de allereerste Halloweennocturne van het zelfverklaarde Plezantste Land. Bobbejaanland gooit dit jaar vijf nocturnes, vijf unieke scarezones en vijf spookhuizen in de strijd om Halloween uitbundig te vieren. Tijdens de nocturnes kunnen bezoekers tot 21u ritjes maken in de vele attracties, maar ze kunnen ook genieten van diverse shows en zelfs een groots vuurwerk.

 

Bij aankomst aan het park worden de bezoekers uitvoerig gecontroleerd op een Covid Safe Ticket (CST), want als je Halloween wilt vieren in Bobbejaanland zal je moeten bewijzen dat je gevaccineerd bent, negatief hebt getest of recent hersteld bent van een besmetting met het coronavirus. Bezoekers die geen CST kunnen voorleggen kunnen een antigeentest laten uitvoeren aan de ingang van het park. Deze test biedt een resultaat binnen de 15 minuten en kost 25 euro. Dankzij de komst van CST is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in het park. Mondmaskers worden wel aangeraden op drukke locaties of binnen zoals restaurants, winkels of spookhuizen.

Eenmaal je het park binnen bent valt het meteen op hoeveel Halloweendecoraties er werden aangebracht. Het park werd werkelijk bezaaid met talloze pompoenen, strobalen en sfeerlichtjes. In de vijf scarezones van het park werd er zelfs extra aandacht besteed aan de decoraties. De vijf scarezones heten respectievelijk Monkey Clan, Circus Carnivale, Voodoo Bayou, Toxic Waters en Plaza De Los Muertos. We durven zelfs beweren dat Bobbejaanland zichzelf alweer eens overtreft op vlak van sfeerschepping. Ook de kostuums van de acteurs zijn kleurrijk en indrukwekkend te noemen. Bovendien zetten deze acteurs telkens ook hun beste beentje voor om enige interactie met de bezoekers te hebben.

Wie Halloween zegt, zegt uiteraard ook spookhuizen! Tijdens Halloween zijn er vijf echte spookhuizen terug te vinden in Bobbejaanland, waaronder twee nieuwe. De nieuwigheden zijn Texas Butcher en CORP. De overige spookhuizen zijn Bazaar Bizarre, Yummy en Sonar. Tickets voor de spookhuizen kan je best steeds online en op voorhand aankopen, want de plaatsen zijn steeds beperkt.

Uiteraard is er ook griezelig entertainment aanwezig voor de allerkleinsten onder ons. Zo is er de tijdelijke attractie Ridder Muis. Hierbij moeten ze een mysterieus moeras trotseren, met een bezem vliegen en magische spreuken gebruiken. Bobbejaanland heeft ook gedacht aan bezoekers die het feestgedruis gemist hebben tijdens de coronalockdowns. Zij kunnen namelijk nog eens hun dansmoves laten zien op de Epic Party in Land Of Legends of de Bansoeli Beats in Adventure Valley.

Tijdens Halloweenweekend wordt er zelf telkens afgesloten met een groots vuurwerk!

Meer info over Halloween in Bobbejaanland kan je hier terugvinden.