Allereerste Intamin Single Rail Coaster wordt volop getest in Luna Park Sydney

Luna Park Sydney lijkt haar nieuwe achtbaan Big Dipper bijna te kunnen gaan openen. Deze baan is van het type Hot Racer, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het is voor het bedrijf het eerste exemplaar dat ze bouwen van hun versie van een Single Rail Coaster. Momenteel wordt deze achtbaan volop getest in het park.

 

De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides is momenteel druk in de weer met de bouw van haar allereerste Single Rail Coaster, die geopend zal worden in het Australische pretpark Luna Park Sydney. Nadat enkele weken geleden het laatste trackdeel geplaatst werd en het treintje arriveerde in het park, zijn de testritten nu van start gegaan.

 

De naam van de nieuwe rollercoaster, Big Dipper, verwijst naar de oude Arrow Custom Looping Coaster die in het park stond van 1995 tot en met 2001 en naar de historische houten achtbaan die van 1935 tot 1979 in het park stond.

De nieuwe Big Dipper heeft niet één maar twee lanceringen die de achtbaantrein tot een snelheid van 72 km/u zal brengen. Tijdens het parcours zijn er twee inversies, een Sidewinder en een Corkscrew. Daarnaast ga je ook nog door een Non Inverting Loop tijdens een ritje.

 

Bron en foto: Luna Park Sydney