Fotoalbum: Haway Park Cassino & Liberty City Fun – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Haway Park Cassino

Haway Park Cassino is een outdoor waterpark dat vernoemd is naar het Italiaanse dorp Cassino waar het park gelegen is, je vindt er dus geen Casino terug. Het waterpark heeft enkele glijbanen zoals banden race glijbanen, twee speed slides, twee normale glijbanen die in elkaar verweven zijn, een crazy river voor banden en nog twee gewone body slides waarvan er eentje een zeer steile laatste drop heeft. Toevallig staat er in het park ook een verdwaalde Big Apple achtbaan met de naam Bruco Mela die enkel tussen 14u00 en 15u00 geopend is. Een gewaarschuwde credithunter is er dus twee waard! Ook nog een handige tip, tussen 13u00 en 14u00 sluiten alle waterglijbanen omdat het dan middagpauze is en ook is het verboden om te zwemmen. De horeca blijft gelukkig wel geopend!

Liberty City Fun

Liberty City Fun is gelegen in Volla bij Napels. Het pretpark heeft twee achtbanen met de SBF Visa 8-loop achtbaan Shark Trip en de Shangang Rides spinning coaster met de naam Roller Coaster. Verder bestaat het park uit een indoor- en outdoorgedeelte en vind je er attracties terug zoals botsauto’s, ballonnenmolen, zweefmolen, rondritje, simulator, vrijevaltorentje, reuzenradje, schommelschip enz…