Ski&Sun Coaster is nieuwste alpine coaster van Polen

Het Poolse Ski&Sun heeft deze zomer een gloednieuwe rodelbaan geopend. Het gaat om een alpine coaster met de naam Ski&Sun Coaster die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Wiegand. Deze is gelegen vlakbij de Tsjechische grens.

 

Op de grens met Tsjechië en Polen zijn heel wat alpine coasters terug te vinden. Onlangs opende daar een nieuw exemplaar in Ski&Sun. De rodelbaan werd gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand en heeft een bescheiden tracklengte van 720 meter met een afdaling van 470 meter en een liftheuvel van 250 meter. Het gaat om een alpine coaster van de eerste generatie, zonder de nieuwe brede lompe karren. De naam van de rodelbaan is Ski&Sun Coaster geworden.

 

Belangrijk om te weten is dat de alpine coaster aan het dalstation gelegen ligt. Dat wil zeggen dat je geen dure kabellift hoeft te nemen om een ritje te kunnen maken op de alpine coaster. Boven aan de top is er dan weer wel een restaurant terug te vinden en is er een downhill parcours en wandeltocht voorzien. In de winter is het mogelijk om te skiën.

 

Bronnen: rcdb, Ski&Sun

Foto: Ski&Sun