Hoogste vrijevaltoren ter wereld bereikt hoogste punt

Het Amerikaanse Icon Park in Orlando heeft het laatste onderdeel geplaatst van de hoogste vrijevaltoren ter wereld. Deze versterkt het huidige aanbod van het park dat al bestaat uit een zeer hoog reuzenrad en zeer hoge starflyer. Ook het laatste onderdeel voor de hoogste slingshot ter wereld werd onlangs geplaatst, waardoor het park binnenkort zal uitpakken met twee nieuwe kleppers van formaat.

 

In juni 2019 maakte Icon Park bekend de hoogste vrijevaltoren en hoogste slingshot ter wereld te willen bouwen. In 2020 bleef het stil rond het project, maar daar kwam dit jaar verandering in. Dit voorjaar arriveerden verschillende onderdelen voor de nieuwe attracties op de site en dit najaar werd er gestart met de opbouw van beide attracties.

 

Ondertussen werd het hoogste punt van de vrijevaltoren geplaatst, waardoor de attractie nu volledig klaar is. Origineel was het de bedoeling dat de attractie zou openen in de zomer van 2021, al lijkt het er nu sterk op dat dit zal opschuiven naar het voorjaar van 2022. Er moeten namelijk nog genoeg testritten gebeuren op de attractie. Wie een ritje maakt zal doormiddel van een draaiende gondel naar boven gaan, waarna de stoeltjes voorover zullen kantelen vooraleer de gondel aan de vrijeval begint.

 

De vrijevaltoren is 131 meter (430 feet) hoog en werd gebouwd door het Australische/Oostenrijkse bedrijf Funtime. Deze zal de bezoekers tegen een snelheid van 120,7 km/u (75 mph) naar beneden laten vallen. Hiermee is het de hoogste vrijevaltoren ter wereld en breekt de attractie het wereldrecord van Zumanjaro: Drop of Doom in Six Flags Great Adventure die opende in 2014. Die vrijevaltoren is 126 meter hoog en werd gebouwd op de constructie van de hoogste achtbaan ter wereld, Kingda Ka, met een hoogte van 139 meter.

 

Alles over de opbouw van de attractie kan je hier terug vinden.

 

Video: Midway Mayhem