Hoogste slingshot attractie ter wereld is voltooid

Het Amerikaanse Icon Park in Orlando heeft het laatste onderdeel geplaatst voor de hoogste slingshot attractie ter wereld. Deze versterkt het huidige aanbod, dat al bestaat uit een zeer hoog reuzenrad en zeer hoge starflyer. Ook de hoogste vrijevaltoren opent er binnenkort de deuren.

 

In juni 2019 maakte Icon Park bekend de hoogste vrijevaltoren en de hoogste slingshot ter wereld te willen bouwen. In 2020 bleef het stil rond het project, maar daar kwam dit jaar verandering in. Dit voorjaar arriveerden verschillende onderdelen voor de nieuwe attracties op de site en dit najaar werd gestart met de opbouw van beide attracties.

Ondertussen werden de hoogste punten van beide torens van de slingshot gebouwd waardoor de attractie nu volledig klaar is. Origineel was het de bedoeling dat de attractie zou openen in de zomer van 2021, al lijkt het er nu sterk op dat dit zal opschuiven naar het voorjaar van 2022. Er moeten namelijk nog genoeg testritten gebeuren op de attractie.

 

Een slingshot is een katapult attractie waarbij de bezoekers via kabels in de lucht worden gekatapulteerd. Dergelijke attracties vinden we vaak terug op kermissen, maar deze versie is niet alledaags. De slingshot is 91 meter hoog en zal de bezoekers aan een snelheid van 160 km/u tot een hoogte van 137 meter katapulteren. Hiermee is het de hoogste slingshot attractie ter wereld!

 

Alles over de opbouw van de attractie kan je hier terug vinden.

 

Video: Midway Mayhem