New Jesolandia opent Chinese achtbaan Futurama

Het Italiaanse zomerpretpark New Jesolandia heeft een vierde achtbaan geopend. Het gaat om een achtbaan van Chinese makelij die de naam Futurama draagt. Het is een spinning coaster met rode track die verrassend pittig ronddraait.

 

New Jesolandia is een zomerpretpark in het Noorden van Italië in de stad Jesolo in de provincie Venetië, vlak aan de Adriatische Zee. Het pretpark opende begin jaren 2000 op een nieuwe locatie in Jesolo en kreeg toen de naam New Jesolandia.

Tijdens onze zomertoer doorheen Italië ontdekte we een nieuwe achtbaan in het park die pas enkele dagen ervoor geopend was. Het gaat om Futurama, een spinning coaster van de Chinese fabrikant Shangang Rides. Deze is van het model Snail Roller Coaster en bestaat uit een soort 8-vorm met lus er rond.

In het park staan nog 3 andere achtbanen. Het gaat om de familieachtbaan Brucomela, deze heeft de Big Apple lay-out. Er is ook een powered coaster met Magic Mountain, het gaat om een Tokaido van de voormalige Italiaanse fabrikant S.D.C. die in 2010 en 2011 ook nog in Fiabilandia stond. Tot slot is er de Roller Coaster, dit is een Pinfari achtbaan van het model Z40, wat wil zeggen dat deze een Zyklon lay-out heeft.

 

Bron en foto’s: Themeparkfreaks (Jonathan Sansens)