Plopsa Station Antwerp opent de deuren

Na een sluiting van bijna twee jaar kan je opnieuw een bezoek brengen aan een pretpark in het station van Antwerpen. De typische symfonische Plopsamelodieën zullen voortaan in de achterste stationshal te horen zijn.

 

In 2017 opende in het Antwerpse Centraal Station het indoor park Comics Station Antwerpen. Na tegenvallende financiële resultaten moest het park eind 2019 noodgedwongen haar deuren sluiten. Enkele weken later kwam de Plopsa Group naar buiten met de mededeling dat de groep het park zouden overnemen en maar liefst 5 miljoen euro zouden investeren. In de eerste planning was het de bedoeling dat het park al zou openen in de paasvakantie van 2020, maar de coronapandemie stak hier een stokje voor.

De dubbele in- en uitgang van het Comics Station verdween en alleen die aan de zijkant bleef over. In de nogal lege centrale hal pootte Plopsa twee attracties neer: een Sidewinder van Moser in Piet Piraat thema, met als naam Storm op Zee en een Jump Around van Zamperla in Bumbathema. De Bumbamolen ligt wat verscholen achter het hoekje. Tot slot bevindt zich hier nog een horecapunt in de vorm van de Samson en Marie bus.

In de ruimte waar vroeger de lockers stonden en de kleinste van de twee grote glijbanen startte is nu de Plopsashop te vinden. Aan de achterkant van de shop bevindt zich in dezelfde ruimte De Vliegende Fietsen van Mega Mindy. Aan de zijkant kan je dan nog een ritje maken op Super Wings, een Mini Jet attractie van Zamperla. Voorheen zat hier de ingang van het grote speelparadijs.

Op een verdieping lager komen we enkele oude bekende tegen. De Lucky Luke attractie en Smurfen darkride zijn quasi intact gebleven. Ook het theater bevindt zich nog in het park. Een backstageruimte naast het theater maakte plaats voor botsauto’s met als naam K3 Disco Cars. De lasergame van Suske en Wiske werd vervangen door een nieuwe attractie van Zamperla, het is nog wachten tot december voor de opening hiervan. Het horecapunt in Smurfenthema kreeg een F.C. De Kampioenenthema.

Op verdieping min drie bevindt zich nog steeds de ingang naar het fun house in Urbanus thema, Tollembeek Tour. De botsauto’s van Jommeke moesten plaatsmaken voor een Jommeke Carrousel en een speeltuin in Mayathema.

Tot slot kreeg de vrijevaltoren van Kiekeboe een Wickiethema. In dit testweekend was de animatie nog niet aanwezig. Het publiek moet het doen met een volledige donkere vrijeval en/of verlichting. De animatie zal volgende week al geleverd worden. Het verhaal draait rond een storm op zee. Op het moment dat de toren naar boven gaat, zal de storm steeds meer opzetten. Eenmaal de bliksem inslaat zal de gondel naar beneden vallen.

Het horecapunt in het midden van de centrale ruimte kreeg plaats aan de zijkant ter hoogte van de vroegere “Bomaworstglijbaan”. De horecaplek kreeg Wickie Snack als naam. Tal van kleine spelletjes, al dan niet via schermen, werden verwijderd. Enkel het aankleedspel van De Kiekeboes bleef behouden en kreeg een plekje op verdieping min twee, naast de liften. Tot slot kan je helemaal bovenaan het park, op verdieping nul, nog het grote Mr. Spaghetti Restaurant vinden.

Wat de prijzen betreft moeten kinderen vanaf 1 meter en volwassenen straks 23,5 euro neertellen voor een kaartje. Kinderen tussen 85 cm en 1 meter en de 70-plussers betalen 12,99 euro. Voor houders van een Plopsa-jaarabonnement is de toegang gratis, maar wanneer je niet komt opdagen krijg je een boete van 15 euro. Reserveren is tot nu nog toe verplicht.

Na dit testweekend sluit het park nog vijf dagen. Om vanaf 30 oktober alle dagen op te zijn.