Liseberg opent nieuw spookhuis Korthuset tijdens Halloween

De laatste keer dat de bezoekers van Liseberg Halloween konden vieren was voor de coronapandemie. Een van de Horrorhuizen was toen Smitthärden Gasten, waar het thema draaide om een vreselijke ziekte, waardoor mensen geïnfecteerd te worden. Om een wel te begrijpen reden kreeg dit huis een nieuw thema en een nieuwe naam Korthuset, oftewel Kaartenhuis.

 

Nog tot 7 november organiseert Liseberg opnieuw een Halloweenevenement. Nieuw voor dit jaar is het spookhuis Korthuset. Hiervoor heeft het spookhuis Gasten, dat de afgelopen jaren in het teken stond van een infectie en ziekteverschijnselen, een nieuw thema en verhaal gekregen.

Wie het park tijdens deze dagen wil bezoeken moet rekening houden met een beperkte capaciteit van ongeveer 12.000 kaartjes per dag, die kort voordien online beschikbaar komen.

 

Korthuset

Liseberg beschrijft de attractie als volgt: “In een verlaten huis wachten ze hun tijd af. Hun verlangen is het ultieme kunstwerk te creëren. Je wenst enkel maar om er levend uit te raken. Je lot ligt in het kaartspel – durf je een kaart te trekken?”

 

Skogen

Wat ligt er op de loer in dit bos? Is het een takje dat je raakt? Of is het een vieze lange nagel aan een benige vinger? In de duisternis en mist worden je zintuigen geprikkeld en krijg je koude rillingen. Mogelijk ben je hier alleen, maar misschien ook niet. Verlaat het pad niet.. Een foute stap is alles wat nodig is, om gegrepen te worden.

 

The Experiment

Bijgestaan door wezens die de gekke wetenschappers zelf creëerden, gaat ze op zoek naar de ultieme mens. Ze heeft een constante toevoer nodig van nieuw bloed voor de experimenten en jij bent de ongelukkige die heeft waar zij naar op zoek is…

 

Vinden

De gekke wetenschapper en haar vreselijke wezens hebben een constante aanvoer van vers bloed nodig voor hun creatie. Als je echt pech hebt, heb je misschien iets wat ze willen.

 

Zombie – House Of Horror

Betreedt dit deftige huis met mooi meubilair, fonkelende TL-lampen en angstaanjagende wezens op eigen risico. Je enige kans om er weer uit te komen is zonder geluid te maken.

 

Cirkus Bisarr

Versleten kleding, gekke muziek en knipperende lichten, enkele circusfiguren houden jou in de gaten. Ze volgen elke stap die je zet. Entertainment nemen ze bloedserieus.