Centerparcs De Kempervennen bouwt twee nieuwe glijbanen

Centerparcs de Kempervennen wordt vernieuwd en zal in het voorjaar van 2022 niet één maar twee nieuwe glijbanen krijgen. Verder vernieuwt het park ook een groot deel van de cottages, de bowlingbanen en de buitenspeeltuinen.

 

Aqua Racer

Op de concept art die verschenen is in het park staan 2 glijbanen, één daarvan is een aquaracer van de Duitse bouwer Aquarena. Dit type glijbaan is reeds gebouwd in de vestigingen van Park Hochsauerland, Parc Allgäu en Parc Bostalsee. De Aquaracer is een gevarieerde bandenglijbaan met wisselende doorsneden met lange, brede rechte stukken en scherpe bochten.

 

Looping slide

De tweede glijbaan die we zien op de concept art is een heel spectaculaire glijbaan, namelijk 1 met een looping. Wat deze glijbaan nog spannender maakt is dat deze zal starten met een zogenaamde valstart. Men zal dus in een capsule moeten gaan staan en vervolgens zakt de vloer onder je voeten weg en kom je vervolgens in de glijbaan terecht. Het lijkt er op dat de glijbaan zelfs 2 loopings gaat hebben, maar dit is niet duidelijk op het concept.

De trapdoor slides kennen we al van in Center Parcs Allgäu, Villages Nature Paris, Tikibad en de Plopsaquaparken. Echter bevat geen van bovenstaande een looping.

 

Conclusie

Center Parcs investeert de laatste jaren veel in hun parken en Aqua Mundo’s. Dat is een goede zaak. De parken waren in het verleden altijd netjes onderhouden maar echte investeringen in de Aqua Mundo’s bleven uit. Echter na 2019 hebben ze al glijbanen, Waterplayhouses en wildwaterbanen toegevoegd in Center Parcs De Haan, De Eemhof, Erperheide, Park Zandvoort, Port Zelande, Het Heijderbos, De Huttenheugte en nu kan De Kempervennen ook aan dit lijstje toegevoegd worden.

 

Wij kijken er alvast naar uit om de nieuwe glijbanen uit te gaan testen!

 

Bron: Youtube, Centerparcsinformatie, Centerparcs, Aquarena