Sobri Jóska Élménypark opent naast rodelbaan nu ook een eerste achtbaan

Het Hongaarse park Sobri Jóska Élménypark heeft een gloednieuwe achtbaan geopend. Het gaat om een familieachtbaan die gebouwd werd door een Italiaanse fabrikant. Naast de achtbaan kan hier onder andere ook een alpine coaster van Wiegand gevonden worden.

 

Sobri Jóska Élménypark is een avonturenpark in het dorp Kislőd in het Hongaarse comitaat Veszprém. Het bezit heel wat avontuurlijke attracties zoals een elektrische kartbaan, extreme swing, freefall machine, deathride, zipline en hoogteparcours maar er is ook een ruim aanbod aan familieattracties zoals waterbootjes, waterfietsen, een waterbal, springkastelen, 5D cinema, Nautic jet, pijl en boog schieten, glijbanen en trampolines.

In 2014 opende er met Bob Pálya een rodelbaan. Het gaat om een echte alpine coaster die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Wiegand en die 540 meter lang is.

 

Maar dit jaar opende het park ook een eerste achtbaan. Het gaat om Hullámvasút, wat gewoon achtbaan betekend in het Hongaars. Sobri Jóska Élménypark klopte hiervoor aan bij het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group die een Double Coaster (MX605) bouwde voor het park. Dit is eigenlijk een familieachtbaan met dubbele helix.

Bron: Sobri Jóska Élménypark, rcdb

Foto’s: Sobri Jóska Élménypark, Lutz Konerding