Fotoalbums: Mer de Sable & Au Paradis des Enfants – juli 2021

Themeparkfreaks Jonathan, Jos en Lennert trokken er in juli op uit, naar het westen van Frankrijk om daar heel wat regionale parkjes te bezoeken. De trip had eigenlijk al in 2020 moeten plaatsvinden, maar werd met een jaar uitgesteld wegens de coronapandemie.

 

Fotoalbum: Au Paradis des Enfants

Au Paradis des Enfants is een klein pretparkje waar je per attractie betaald. Het is echt volledig gericht op kinderen. Wij kwamen hier om de Big Apple achtbaan te scoren. Deze heeft de naam Chenille en werd in 2016 gebouwd.

Fotoalbum: Mer de Sable

Sinds mijn laatste bezoek aan Mer de Sable in 2015 had het pretpark haar achtbanencollectie verdrievoudigd. Hoog tijd dus om het pretpark nog eens te bezoeken. Tiger Express is de oudste achtbaan van het park, dit is een wilde muis achtbaan gebouwd door Mack Rides, die vroeger nog in Walibi Holland stond. Bandidos is een Spinning Coaster van de SBF Visa Group die in 2016 gebouwd werd. De belangrijkste reden voor mijn bezoek was echter Silver Mountain, een Vekoma Junior Coaster die recht uit Zuid-Afrika kwam. Een unieke transfer dus, omdat meestal achtbanen van Europa naar Afrika gaan in plaats van andersom. Deze achtbaan had trouwens prachtige thematisering gekregen.