Fotoalbum: Movieland Park – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Movieland Park is een pretpark met een compleet atypisch attractieaanbod. Ondanks dat het park misschien niet zo spannend er uit ziet wanneer je op de website surft, is het een must-do pretpark voor iedere pretparkfanaat. Daarnaast valt het pretpark perfect te combineren met het naastgelegen waterpark Caneva World en kan je ook een van de verschillende thema restaurants gaan eten. Movieland Park bevat zelf slechts twee achtbanen, de eerste is de kleine Go Gator achtbaan Bront’O’Ring, de tweede is de Inverted Boomerang Coaster van Vekoma met de naam Diabolik. Maar dit pretpark bezoek je niet voor de achtbanen, maar wel voor haar unieke en onvergetelijke attracties. Dit zijn onder andere de jetskiboten Kit Superjet, de jeep rondtoer Magma 2 en de duikboot U-571 die echt niet te missen zijn. Er zijn ook iets klassiekere attracties met onder andere de vrijevaltoren Space Mission Orbit, het steengoede spookhuis Holmes Hotel en de boomstammetjes Troncosalirlis. Andere niet alledaagse attracties zijn Pangea waar je zelf mag rondrijden met een jeep en Hollywood Tower, de eerste generatie Intamin vrijevaltoren.