Fotoalbum: Funny World & Astoria Village – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Funny World

Funny World is gelegen in het Italiaanse Cavallino-Treporti. Het is een zeer klein maar charmant pretparkje dat onderdeel is van de naastgelegen camping. Het parkje is enkel in de avond geopend en heeft 1 achtbaantje met Gold Mine Spinning, een SBF Visa Group spinning coaster van het model MX608/E Higher Model. Verder is hier ook een autoritje voor kinderen, mini boomstammetjes, een schommelschip en vrijevaltoren. Dit alles in een oase van palmbomen en een enorme hoeveelheid aan decoraties.

Astoria Village

Net als Funny World is Astoria Village een klein maar charmant pretparkje dat enkel in de avond geopend is. Het park heeft een achtbaan met de Big Apple rollercoaster Bruco Mela gebouwd door Sartori Rides. Andere attracties zijn onder andere boomstammetjes, glijbanen, een glazen doolhof en een frisbee. Ook dit parkje heeft enorm veel palmbomen en verschillende decorstukken.