Eerste onride video Steel Taipan in Dreamworld Australia is een feit

Het Australische pretpark Dreamworld zal dit jaar een spectaculaire nieuwe achtbaan openen. Steel Taipan lijkt wat op een Blue Fire kloon uit Europa-Park, maar toch met een groot verschil. Zo word je niet in eenmaal gelanceerd, maar in drie keer. Nog speciaal is het feit dat het achterste stoeltje kan spinnen tijdens de rit.

 

Steel Taipan wordt de eerste Triple Launch-achtbaan in het zuidelijk halfrond. De 1,2 km lange achtbaanlay-out zelf is grotendeels gebaseerd op het bekend Blue Fire-model van de Duitse achtbaanleverancier Mack Rides. De twee grootste verschillen zijn de 105 km/u Triple Launch (in plaats van een enkele LSM-lancering) en de Spinning Car die wordt toegevoegd aan de trein. Tijdens de rit ervaren inzittenden maximaal 3,8 G en gaan ze vier keer overkop.

Nadat de bouw door financiële problemen enorme vertraging opliep, wordt de baan nu volop getest en duiken de eerste onride filmpjes op zowel gefilmd van vooraan in de baan als op de Spinning Seats. Deze laatste stoeltjes zijn een extraatje dat ook extra betaald zal moeten worden wanneer je hierin wil plaatsnemen.

 

 

 

 

Bron en foto: Dreamworld Australia