Camel Creek Adventure Park opent derde nieuwe achtbaan op drie jaar tijd

Het Engelse pretpark Camel Creek Adventure Park heeft een 3de nieuwe achtbaan geopend op evenveel jaar tijd. Het pretpark is gelegen in de stad Tredinnick in het graafschap Cornwall en heeft in totaal nu 4 rollercoasters. Camel Creek Adventure Park opende in 1989 haar deuren voor het publiek.

 

Camel Creek Adventure Park is een Brits pretpark in het Engelse graafschap Cornwall. Het pretpark opende de deuren in 1989. Jarenlang was er geen achtbaan in het park te vinden maar dat veranderde in 2010 met de opening van Morgawr, een powered coaster die voorheen door het leven ging in het voormalige Engelse pretpark Camelot Theme Park en die daarna in Tir Prince Family Funfair opereerde gelegen in Wales.

Op 1 juni 2019 opende met Clown Coaster een tweede achtbaan in het park. Dit is een Circus Coaster van de voormalige Italiaanse fabrikant Pinfari en bestaat uit een eenvoudig rondje. Voordien reed de achtbaan nog haar rondjes in Oakwood Theme Park, het grootste pretpark van Wales.

Op 2 augustus 2019 opende al meteen een derde achtbaan. Deze keer ging het om een veel grotere achtbaan die de naam Airbender kreeg en afkomstig is uit het SkyPark in Bulgarije. Het gaat hier om een Cyclon coaster van de Italiaanse fabrikant Interpark die een Zyklon lay-out heeft.

Dit jaar opende er met Magic Dragon een vierde achtbaan in het park. Deze keer werd er opnieuw aan de kleinste kinderen gedacht want het gaat om een Super Dragon MD31 van de Italiaanse fabrikant Pinfari. Dit is een achtbaan met de Big Apple lay-out die voorheen nog in het Engelse pretpark Drayton Manor en Funland Amusement Park stond. Het gaat hier om een zeldzame Big Apple met een gekruiste liftheuvel die altijd een betere rit weggeven dan de klassieke Big Apples.

 

Bron: rcdb

Foto: Camel Creek Family Theme Park