Fotoalbums: Parc Ange Michel & Mont Saint Michel – juli 2021

Themeparkfreaks Jonathan, Jos en Lennert trokken er in juli op uit, naar het westen van Frankrijk om daar heel wat regionale parkjes te bezoeken. De trip had eigenlijk al in 2020 moeten plaatsvinden, maar werd met een jaar uitgesteld wegens de coronapandemie.

 

Fotoalbum: Parc Ange Michel

Parc Ange Michel is een regionaal pretpark in Normandië dat een best groot pretparkoppervlakte heeft. Het pretpark heeft drie achtbanen met de wilde muis achtbaan Tornado, de Soquet familiecoaster Tacot en Folie en de kinderachtbaan Tourbillon.

Naast de achtbanen vinden we voornamelijk nog familieattracties in het park terug, al mogen we ook de vliegtuigmolen en de vrijevaltoren niet vergeten te vermelden. Verder zijn er ook een aantal boerderijdieren terug te vinden in het park en zijn er waterglijbanen die passen bij het warme weer.

Tip voor je bezoek: Onderaan het park is er ook een grote zone met enkele bomen waar geen attracties staan. Wie dit pad bewandeld zal een serieus lange wandeling maken tussen de bomen! Dit park is trouwens perfect te combineren met de Mont-Saint-Michel.

Fotoalbum: Mont Saint Michel

De Mont-Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in het Franse Normandië. Op de torenspits van de abdijkerk staat sinds 1898 een beeld van de heilige Michaël, dat honderdzeventig meter boven de baai uitsteekt. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer ver van de kust bij de plaats Avranches in Normandië. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het is over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater is het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle brug, met pendeldienst, naar het eiland. De Mont-Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers.