Sfeerverslag: OK Corral – 28 juli 2021

Tijdens een trip doorheen het zuiden van Frankrijk lieten enkele Themeparkfreaks zich onderdompelen in de Western-sfeer van OK Corral. Dit pretpark is gelegen in Cuges-les-Pins en heeft als thema het Wilde Westen en opende dit jaar nog een nieuwe Mexicaanse themazone. We konden er tussen diverse attracties ook drie achtbanen ontdekken.

 

Bij het arriveren bij OK Corral liepen we toevalligerwijze de directeur van het park op het lijf, waarmee we aan de praat raakten. Hij bleek een zoon te zijn van de oprichter van Attractiepark Slagharen en praatte ook gewoon Nederlands, wat ons gesprek meteen heel wat makkelijker maakte. Hij vertelde ons met trots over het park en begeleidde ons naar binnen. Zijn zoon nam het nadien van hem over en deze zou ons naar de twee grootste achtbanen van het park leiden, waarover hij honderduit kon vertellen.

Zo namen we eerst plaats in Gold Rush, een Family Boomerang van Gerstlauer. Deze achtbaan wist ons meteen te verrassen, want in tegenstelling tot een klassieke Boomerang heeft deze een gesloten parcours. De rit begint met achterwaarts opgetakeld te worden en daarna de rit eerst voorwaarts af te leggen. Nadien ga je een tweede lift hill op, die je niet zoals gewoonlijk meteen het parcours achterwaarts laat afleggen, maar je gaat een tweede keer volledig voorwaarts door de baan. Pas nadien vangt de tweede lift hill je weer op om je achterwaarts los te laten. Het park had dit idee zelf geopperd bij Gerstlauer die er meteen mee aan de slag ging.

Ook de tweede achtbaan Pioneer heeft het park zelf mee ontworpen, met in het bijzonder de zeer speciale trein. Pioneer is een achtbaan die gebouwd werd door Zierer en is van het type Elevated Seating Coaster. Maar in tegenstelling van een klassieke trein liet het park een trein ontwerpen met paarden en koetsen. We konden de baan zowel op een paardje als in een koets berijden en moeten bekennen dat we de koets net iets leuker vonden. De paardjes zien er zeer leuk uit, maar voor een volwassen persoon met een maatje meer zat de koets comfortabeler.

Na de eerste twee achtbanen te hebben ontdekt gingen we een kijkje nemen in de nieuwe themazone, die een Mexicaans kleedje aan heeft. We moeten toegeven dat de nieuwe zone zeer sfeervol is. Een mogelijk werkpuntje zouden parasolletjes kunnen zijn aan de tafeltjes, aangezien het hier toch om een zeer warm stukje van Frankrijk gaat en extra schaduw zou een aangename toevoeging zijn.

Drie nieuwe attracties vonden hun plekje in deze zone, die tot vorig jaar nog een stuk parking was. De meest opvallende en meteen ook mooiste nieuwigheid is een Regatta-molen van Zierer, die zeer kleurrijk aangekleed werd. De tweede attractie is TequilAbeille, een bijenmolen van Technical Park. Tenslotte kan je de thrill opzoeken in Voladores. Deze molen werd eveneens gebouwd door Technical park en laat je zelf beslissen of je koprollen wil maken of niet. Grappig feitje was dat ik ondersteboven bleef rondjes maken en de operatrice mijn bakje manueel moest terugdraaien.

 

 

 

 

Met veel plezier stapten we ook in een echte Huss-klassieker, namelijk een Troika die de naam Aigle Noir draagt. Ik hou wel van deze ouderwetste maar stevige thrill.

Nog meer klassiek plezier vonden we in de derde achtbaan van het park, Serpent Hopi. Deze baan is van het type Tivoli Large, gebouwd door Zierer.

Afkoeling vonden we in de Log Flume van het park Splash Mountain, een kermismodel, maar wel eentje die je lekker nat maakt. Hier moet gezegd zijn dat de wachtrij bijzonder snel doorschoof.

We namen ook ruim de tijd om het park te verkennen en gewoon te genieten van de Cowboysfeer die er hing. Je wordt hier helemaal ondergedompeld in die specifieke sfeer door de aankleding van gebouwen, maar ook door de details zoals bankjes met karrenwielen enzoverder.

Onze dag sloten we af met een show. In deze show traden enkele leuke dames aan die de Cancan dansten, een jongleur en een lassowerper.

Na onze tijd in het park konden we hier enkel maar met een goed gevoel vertrekken. De directeur vroeg nog om een zo eerlijk mogelijk sfeerverslag op te maken, waarin ook de minpunten aan bod zouden komen, maar ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik amper minpunten tegenkwam. Het park is zo charmant dat ik het zeker in de toekomst opnieuw een bezoekje zal brengen. En dat bezoekje zal er zeker komen als we horen dat men plannen aan het maken is om opnieuw een achtbaan te openen. De zoon van de directeur kon ons al vertellen dat er gesprekken zijn met Vekoma i.v.m. een Suspended Thrill Coaster en met RMC i.v.m. een Raptor-achtbaan. Welke achtbaan het nu precies zal worden is momenteel nog onbeslist.