Sfeerverslag: Duinrell en Drievliet – 10 juli 2021

Het is zaterdag 10 juli wanneer mijn vrouw Hannelore en ik twee Nederlandse pretparken bezoeken op één dag. De parken zijn Duinrell en Drievliet in de buurt van Den Haag. Deze twee parken had ik al eens eerder bezocht maar doordat ik niet alle achtbanen had kunnen doen besloten we eens terug te gaan naar deze twee kleine maar o zo fijne parken.

 

Duinrell

Vroeg in de ochtend vertrokken we in West-Vlaanderen richting Duinrell. Duinrell ligt in Wassenaar en dat is voor ons een kleine 3 uur rijden. In 2019 ben ik er al eens geweest en toen hebben we ook Familiepark Drievliet bezocht. Beide parken liggen amper 15 minuten rijden van elkaar verwijderd. Ideaal om deze parkjes dus te combineren, het weer was alvast schitterend. Het beloofde dus een topdag te worden!

Kwart voor tien kwamen we aan op de parking. Er stond al een kleine wachtrij aan de ingang van het park dus besloten we vlug aan te sluiten in de rij. Gelukkig deden ze 5 minuten later de poorten al open en konden we 10 minuten voor de officiële opening het park in.

Ons plan was om als eerste naar de rodelbaan te gaan maar deze maar opende pas om 11h. Daardoor werd onze eerste attractie Dragonfly. Dit is een stalen achtbaan van Gerstlauer met een heel tof baanverloop. De achtbaan zoeft als het ware tussen de bomen door. Dit is zonder twijfel de beste attractie van het park.

Een beetje verderop vinden we Falcon, ook een achtbaan. Falcon is een Euro-Fighter uit de stal van Gerstlauer. Een vergelijkbare achtbaan zoals deze is de Typhoon in Bobbejaanland. Je kunt Euro-Fighters herkennen aan hun typische baanverloop, de optakeling is altijd verticaal naar boven. De eerste drop heeft steevast een hellingsgraad van 97° direct gevolgd door een looping. Tijdens je rit kom je enkele of in dit geval 1 heartline roll tegen.

Naast de Falcon vind je de attractie Splash. Deze waterattractie is 1 van de meest natte in zijn soort. Hierdoor kun je de attractie in 2 verschillende boten doen. De ene soort heeft een overkapping waardoor je niet nat wordt, de andere is dan zonder maar ook daar kun je nog een soort zeil over je hoofd trekken. Wij sloegen deze attractie over wegens te nat en met overkapping ben ik niet zo grote fan.

Splash lieten we voor wat het is, waardoor onze volgende attractie alweer een achtbaan was. De Kikkerachtbaan is de derde en laatste achtbaan van het park. Het is een Tivoli (Large) van Zierer en het was destijds 1 van de eerste attracties van het park. De Kikkerachtbaan is dus van hetzelfde type als de Keverbaan in Bellewaerde maar dan heel wat soepeler. Vooraan de trein vind je geen kever of lieveheersbeestje maar natuurlijk een kikker.

Na al het achtbaan geweld besloten we eens een kijkje te gaan nemen bij de rodelbaan. Helaas stond er hier veel volk waardoor we ook deze attractie links lieten liggen en eerst iets gingen eten. We hadden namelijk nog een park te doen waardoor we hier geen tijd wilde verliezen. Wat verderop vonden we een friettent en besloten daar een frikandel met frieten te eten. In de achtergrond hadden we wat animatie van een vuilnisbak in Efteling Stijl. Een personage met zijn mond open was de vuilbak, met het bekende zinnetje: Papier Hier!

Vlak voor we vertrokken naar het volgende park besloten we een kijkje te nemen in een soort sprookjes gedeelte. Hier vonden we ook Manneke Pis terug die onoplettende bezoekers eventjes doopte met een straaltje water. Heel erg grappig, zeker als de mensen het niet verwachtten. Via het vakantiepark dat ook onderdeel is van het park gingen we terug naar de parking om te vertrekken naar Drievliet.

Drievliet

Duinrell hadden we verlaten en na een kwartiertje rijden kwamen we aan bij de volgende bestemming. Familiepark Drievliet, een pretpark waar ik in het verleden al ben geweest maar dan was de Dynamite Express niet geopend vanwege een technisch probleem. Reden genoeg dus om het park opnieuw te bezoeken.

Uiteraard gingen we onmiddelijk door naar de Dynamite Express. Ondertussen viel ons op dat in vergelijking met Duinrell hier in Drievliet wel veel volk aanwezig was en dat het park bijna uit zijn voegen barstte. Ook de wachtrij van Dynamite Express was te klein mede doordat ze in Nederland telkens een rij overslaan bij het vullen van de attracties. Na een kleine drie kwartier konden we eindelijk plaatsnemen in de achtbaan.

Dynamite Express vond ik verrassend goed, er zaten enkele toffe elementen in die heel snel genomen werden. Toch voelde je tijdens de rit enkele trillingen waardoor mijn favoriete powered coaster nog steeds in Bobbejaanland staat.

Naast Dynamite Express vind je nog een achtbaan en dat is Kopermijn. Kopermijn is een wilde muis achtbaan vergelijkbaar met Speedy Bob in Bobbejaanland. Beide banen zijn dan ook in een western thema gekleed. Het baanverloop is identiek hetzelfde met andere achtbanen in zijn soort. Ook hier vind je de scherpe bochten waarbij je denkt dat je plots uit je karretje valt of heb je plots enkele diepe drops met kort daarna wat airtime heuveltjes. Een toffe maar wel een pijnlijke achtbaan.

We liepen verder het park in, op zoek naar onze volgende attractie. Dit werd uiteindelijk Jungle River. Deze waterattractie is een logflume (of boomstammetjes) die gebouwd werd door het Franse Reverchon. Deze logflume heeft wat weg van een logflume op de kermis. De attractie telt 2 drops, die beide wel voor voldoende verkoeling zorgen op warme dagen. Dit komt vooral door de panelen aan de zijkant van de baan, waardoor het water dat weggeduwd wordt, terugkeert in jouw richting.

Een klein beetje doorweekt door het water van de Jungle River zetten we onze tocht verder doorheen het park. Aangezien we snel droog wilden zijn besloten we een ritje te maken op de snelste attractie van het park. Dat is natuurlijk Formule X, een lanceerachtbaan gemaakt door het Duitse Maurer. Dit is de hevigste achtbaan van het park, met een lancering van wel 70 km/h en 2 inversies. Geen attractie dus voor watjes. De achtbaan heeft een Formule 1 thema en dit is ook te zien aan de vele autobanden in de wachtrij. Net zoals bij alle andere attracties moeten we ook hier even wachten.

Na een 20 tal minuten wachten is het onze beurt om plaats te nemen in de achtbaan. De lancering gebeurt soepel en vlotjes en niet veel later nemen we al de eerste inversie. Nadat we de inversie zijn doorgegaan razen we over een airtime heuveltje richting een Inline Twist. De Inline Twist creëert heel wat hangtime en zorgt zo voor een toffe afwisseling in het baanverloop.

De topattracties hadden we achter de kiezen waardoor we ons wat meer gingen richten op de kleinere attracties. Zo vonden we plots een stal met zingende boerderijdieren in. De Zingende Stal, zoals het ding heet, herbergt enkele boerderijdieren die je kan bedienen met een drukknop. Wanneer je deze indrukt begint het dier mee te doen met de muziek in zijn eigen klank.

Ondertussen was het voor ons bijna tijd om het park te verlaten. We stopten nog even bij enkele attracties vooraan in het park zoals de tractors en een zweefmolen.

We besloten rond 16h terug naar huis te vertrekken aangezien het voor ons nog even rijden was naar huis. Het was een toffe dag in twee verschillende parken en we hadden een nieuwe credit op onze CoasterCount. Ik zou zeggen op naar de volgende nieuwe credit!