Glenwood Caverns kondigt nieuwe achtbaan aan op 2000 meter hoogte

Glenwood Caverns Amusement Park kondigde onlangs haar nieuwe achtbaan Defiance aan. Deze nieuwe coaster zal behalve zeer spannend ook een fantastisch uitzicht gaan bieden. De baan wordt namelijk gebouwd op een hoogte van 2173 meter boven de zeespiegel.

 

De Duitse achtbaanfabrikant Gerstlauer gaat de nieuwe achtbaan bouwen van Glenwood Caverns Amusement Park. Deze zal de bezoekers trakteren op een prachtig uitzicht. Maar liefst 2173 meter boven de zeespiegel zal deze verrijzen.  Het park zelf ligt ongeveer 400 meter hoger dan de stad en de Colorado-rivier.

Defiance wordt een achtbaan van het type Euro-Fighter en krijgt behalve een verticale lifthill een First Drop van 102,3 graden. Gerstlauer zal ervoor zorgen dat je voordat je aan die vrijeval begint ook even stopt bovenaan de lifthill om te genieten van het uitzicht. Deze Euro-Fighter krijgt trouwens geen typische schouderbeugels, maar heupbeugels.

De statistieken van de baan beloven ook een spannende rit. Zo wordt de lifthill 23 meter hoog en sleurt de first drop je mee in een afdaling van 33,5 meter. De treintjes bereiken een topsnelheid van 90 km/u en zullen doorheen twee inversies gaan nl. een Banana Roll en een In-Line Twist.

Als de bouw vlot verloopt zal deze achtbaan openen in de zomer van 2022.

 

 

Bron: USA Today