Glenwood heropent enige ondergrondse droptoren ter wereld

Het Amerikaanse pretpark Glenwood Caverns Adventure Park, dat helemaal op de top van de Iron Mountain berg gelegen is, heeft haar voormalige droptoren Haunted Mine Drop compleet vernieuwd en heropend. Het unieke van deze droptoren is dat bezoekers in een diep en zwart gat vallen.

 

Alsof droptorens nog niet spannend genoeg zijn, bedacht het Amerikaanse pretpark Glenwood Caverns Adventure Park nog iets spannender. In plaats dat bezoekers eerst omhoog worden getakeld waarna een drop volgt, koos het park ervoor om de vrijevaltoren in een donker zwart gat te bouwen. Bezoekers vallen dus van op de begane grond meters diep in het gat zonder te weten hoe diep ze zullen vallen. Dit is de enige ondergrondse droptoren ter wereld!

 

Dodelijk ongeval:

De vrijevaltoren werd Haunted Mine Drop gedoopt en was uiteraard een unieke en populaire attractie. Helaas gebeurd op zondag 5 september 2021 een dodelijk ongeluk op de attractie waarbij een 6-jarig meisje het slachtoffer was. Dit accident zou volledig te wijten zijn geweest aan een fout van de operators die niet gezien hadden dat het meisje bovenop de veiligheidsgordel zat. Beide personeelsleden waren minder dan 2 maand werkzaam in het park op het moment van het ongeluk. Wat alles nog erger maakt is dat de attractie zelf opmerkte dat er iets mis was en een error boodschap had getoond. Beide operators wisten niet wat het wou zeggen en besloten dan maar de attractie te resetten met de fatale gebeurtenis als gevolg.

 

Heropening:

Twee jaar lang bleef de attractie gesloten. Dit was nodig voor het gerechtelijk onderzoek kunnen voeren. Nadat dit afgerond was, besloot Glenwood Caverns Adventure Park de attractie compleet te renoveren en te vernieuwen.

 

De attractie werd omgedoopt tot Crystal Tower en biedt een geheel nieuwe, op fantasie gebaseerde verhaallijn. De attractie werd nu voorzien van een “auto-achtige veiligheidsgordel” voor elke passagier, samen met een kooiachtige structuur die nu het gehele voertuig van de attractie omsluit.

 

Crystal Tower gaat 110 voet, omgerekend zo’n 33,5 meter, diep in de Iron Mountain. Inzittende ervaren 2,5 G negatieve krachten tijdens de val. De ritervaring duurt 1 minuut en 25 seconden.

Bron: Glenwood Caverns Adventure Park, Screamscape