Intamin introduceert nieuw achtbaantype Ultra Surf

Het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides heeft haar nieuwe achtbaanconcept Ultra Surf voorgesteld. Dit is een doorontwikkeling van het bekend Surf Rider model. Bij dit type wordt een treintje gelanceerd over twee spikes, terwijl de karretjes van de trein spinnen. Bij het nieuwe concept wordt een heuvel geplaatst en een splash effect toegevoegd.

 

Het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides heeft opnieuw een nieuw achtbaanconcept gelanceerd. Het bedrijf gaf ook haar bestaande Surf Rider concept een update. Deze laatste wordt nu de Surf Rider 2.0.

 

 

Surf Rider 2.0

Bij deze nieuwe versie wordt de capaciteit enorm verhoogd door gebruik te maken van treintjes die plaats bieden aan 20 personen in plaats van 12. Ook wordt er gebruik gemaakt van lichter materiaal, zodat de attractie en de onderdelen veel lichter worden. Verder kan het karretje sneller spinnen. Dit kan op een gecontroleerde wijze door middel van magneten of men kan opteren voor een free spin exemplaar. Er is keuze tussen een versie van 30 meter hoog en een versie van 40 meter hoog.

 

Ultra Surf

De nieuwste ontwikkeling is de Ultra Surf. Zeg maar een uitgerekte versie van de Surf Rider. Bij deze achtbaan hanteert men hetzelfde principe van stevige lanceringen en het oprijden van twee spikes terwijl het karretje spint, maar men plaatste een airtimeheuvel midden in de track. Wanneer het treintje over de heuvel komt en weer van de spike afrijdt, zal er ook een enorm splash effect gecreëerd worden door waterspuiters en fonteinen, die inzittenden en omstaanders kunnen nat maken. Voor de lancering wordt gebruik gemaakt van een ultra moderne LSM-lancering met waterkoeling.

 

Bron en foto’s: Intamin Amusement Rides