Tivoli Gardens sluit thrill ride Vertigo

Het Deense pretpark Tivoli Gardens heeft haar thrill ride Vertigo gesloten. Het was één van de meest extreme attracties in Europa. De thrill ride is gesloten sinds maandag 5 juli.

 

Tivoli Gardens, gelegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen, heeft Vertigo gesloten. Vertigo is een 40 meter hoge vliegtuigmolen waarin bezoekers aan een snelheid van 100km/h rond geslingerd worden. Daarbij konden de vliegtuigjes ook nog eens 360 graden kantelen en konden ze om hun eigen as draaien. Passagiers ervoeren g-krachten tot wel 5g.

 

 

Op de website van Tivoli Gardens zijn er enkele historische weetjes te vinden over de attractie. Zo is de attractie geopend in 2009 en won de attractie tweemaal de eerste prijs als topattractie van Europa. Daarnaast was Vertigo de enige attractie ter wereld die in alle drie de richtingen tegelijkertijd kon draaien, dankzij een herconfiguratie van het slipring systeem door Tivoli zelf. Een monteur van Tivoli heeft het record beet van het meest aantal ritten op deze attractie na elkaar. Het aantal stond op 14 keer. De attractie is gebouwd door het Italiaanse Technical Park. Het park geeft geen reden voor deze plotse sluiting.

 

Bron & foto’s: Tivoli Gardens