Grootste indoor pretpark van Polen opent de deuren

Mandoria City of Adventures opende onlangs voor het eerst haar deuren. Dit Poolse indoorpretpark staat in het teken van een handelsdorp uit de Renaissance. Het park biedt ongeveer 20 attracties aan, waaronder draaimolens, bootjes en twee achtbanen.

 

Mandoria is het eerste pretpark in centraal Polen dat het hele jaar open zal zijn. Het is naar eigen zeggen ook het grootste indoorpretpark van Europa. De ontwerpers van het park lieten zich inspireren door de Renaissance. Door de aankleding en de attracties moeten bezoekers meteen het gevoel krijgen in een dorp terecht te komen van enkele eeuwen geleden.

Park Manager Daniel Zieliński vertelt, “Het hele park kreeg de stijl van een 16de-eeuws handelsdorp. De attracties zijn voor de bezoekers natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden, maar je kunt hier ook geheimen en dorpsbewoners ontdekken. Het is belangrijk dat Mandoria steeds iets nieuws te bieden zal hebben. Nog belangrijker vinden wij het dat bezoekers van alle leeftijden samen het park kunnen beleven.”

Het park opende op 8 juli om 10 uur de deuren. Wie dit park wil bezoeken betaalt 99 Poolse Zloty, omgerekend zo’n 21,61 euro, kinderen onder 85 cm mogen gratis binnen.

 

Attracties

 

Merkant: een Gerstlauer Bobcoaster van 265 meter lang. De achtbaan heeft een hoogte van 7 meter en bereikt een snelheid van 36 km/u. Minimumlengte van deze attractie is 100 cm.

Galleon: Een schommelschip van Zamperla.

Fisherman Bartek: een watercarrousel van Metalbau Emmeln.

Leonard’s Lighthouse: een Magic Bikes attractie van Zamperla.

Barbican: een glijbaan mes zes banen van Metalbau Emmeln.

Caravan: een Venetiaanse carrousel gebouwd door Lamborghini.

Dark Manor: een Spinning Coaster van SBF Visa, deze legt haar rit volledig in het donker af.

Town Hall: een speeltoestel voor kinderen.

Shoe Ball: een botsauto attractie met autootjes in de vorm van voetbalschoenen.

Shooting range: een schietstand.

Clown Orchestra: een Mini Top Spin van SBF Visa.

Barrels: een kindermolen van SBF Visa.

Treasury: een spiegellabyrinth.

Jewel: een zweefmolen van Lamborghini.

Weatherfish Bay: motor gestuurde bootjes.

Lifeboats: trapbootjes voor kinderen.

 

Bron en foto’s: Mandoria