Na vijftien jaar een kamelengeboorte in Kölner Zoo

Babynieuws uit de Duitse dierentuin Kölner Zoo. Dinsdag 10 april werd na 15 jaar een babykameel geboren. Het park is zeer tevreden en deelde op Facebook een filmpje. Het diertje is nu al buiten te bezichtigen.

 

In de dierentuin Kölner Zoo werd dinsdag een kameel geboren. De laatste keer dat een kameel werd geboren in het park was maar liefst 15 jaar geleden. Het park is zeer tevreden met de geboorte.

“Moeder Charlotte voelt zich perfect”, klinkt het. Het park deelde op Facebook een filmpje van de pasgeboren kameel. Het diertje is al sinds dag 1 in het buitenverblijf te bezichtigen.

 

 

De kameel is volgens de IUCN (International Union for Conservation of Nature and Natural Resources), een organisatie die zich bezighoudt met natuurbehoud en het duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen, in kritieke toestand. Dat betekent dat het dier zich moeilijk voortplant en dus aan het uitsterven is. Het is dus zeer goed nieuws dat er terug een kameeltje werd geboren.

In de dierentuin van Keulen zijn er maar liefst 10.000 dieren te vinden van 700 verschillende soorten. Ze is vooral bekend vanwege de grote collectie primaten.

 

Bron: Kölner Zoo, IUCN